0
Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.

Dulu saya tak pernah amalkan minyak ikan atau fish oil ni melainkan Scotts Emulsion. Tapi sekarang bila saya dah makin faham tentang kepentingan minyak ikan, saya berazam untuk konsisten mengamalkannya untuk kesihatan dan kebaikan diri saya. Sebab rupa-rupanya fish oil ni adalah satu kepentingan. Ia memang saaangat sangat penting! Sebab itulah OmegaGuard ini termasuk dalam Essential Health Set. Ia bukannya optional.

Kebanyakan orang mengenali Omega-3 atau fish oil ni penting untuk orang yang ada masalah jantung je. Sebenarnya ia bukan sekadar itu. Jom kita kenali fish oil OmegaGuard keluaran Shaklee.

Minyak Ikan OmegaGuard keluaran Shaklee ialah sumber minyak ikan terbaik dengan gred farmaseutikal tau.

Ia satu-satunya minyak ikan yang dikawal penapisan dan penyulingannya sehingga 3 peringkat dan bergred farmaseutikal. Produk minyak ikan memang sangat banyak di farmasi! Tapi OmegaGuard la satu-satunya yang ada penyulingan sehingga 3 peringkat. 

Ini bermakna, hanya minyak ikan tulen yang dihasilkan. Jangan tertipu dengan minyak ikan yang tak tulen. Jika minyak ikan ini tak ditapis secara berperingkat, berkemungkinan besar bukan minyak ikan yang anda makan tapi sisa merkuri, plumbum dan bahan aktif lain yang boleh masuk ke dalam badan. Oh tidak!! Daripada kita nak sihat, nanti dapat penyakit pula.

Minyak ikan ni tergolong dalam kumpulan Omega-3 atau dengan kata lain, minyak ikan atau lemak sihat. Ia kumpulan lemak sihat yang perlu ada dalam tubuh badan kita. Minyak ikan itu diekstrak dari ikan laut dalam. 

Jika anda bukan pemakan ikan, bagaimana untuk anda mendapatkan manfaat kebaikan Omega-3 ni? Boleh cuba Omega Guard shaklee sebagai sumber minyak ikan terbaik anda.

Bagaimana OmegaGuard Membantu Menurunkan Darah Tinggi?

 

Tekanan darah tinggi ini berbahaya kerana ia boleh mengundang kepada penyakit jantung dan strok. Mengambil 3 hingga 4 gram supplemen minyak ikan setiap hari dapat membantu menurunkan tekanan darah tinggi. Kajian menunjukkan dengan mengambil supplemen minyak ikan, dapat menurunkan jumlah tekanan darah atas (sistolik) dengan purata 3.7 mata dan tekanan darah bawah (diastolik) dengan purata sebanyak 2.5 mata.

Minyak ikan akan membantu mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lebih lancar. Sesetengah orang mempunyai darah yang lebih pekat, yang mengganggu kelancaran pengaliran darah dan menyebabkan tekanan darah tinggi. 

Minyak ikan yang kaya EPA dan DHA akan membantu  dinding arteri menjadi lebih elastik. Dinding yang elastik membantu perjalanan darah yang lancar dan mengelakkan tekanan darah menjadi tinggi. Warga emas biasanya mempunyai dinding salur darah yang lebih keras akibat faktor usia.

 

Hasil Kajian Minyak Ikan Omega-3

1) Menurunkan tekanan darah
2) Mengurangkan trigliserida
3) Melambatkan pembentukan plak di arteri
4) Mengurangkan potensi rentak jantung yang tidak normal
5) Mengurangkan kemungkinan serangan jantung dan strok
6) Mengurangkan kebarangkalian kematian jantung secara tiba-tiba pada orang yang ada penyakit jantung

Kenapa Anda Perlu Memilih OmegaGuard Shaklee Sebagai Minyak Ikan Harian Anda?

1) Kandungan Omega-3 termasuk EPA dan DHA adalah tertinggi berbanding jenama lain

OmegaGuard mengandungi 99% iaitu hampir 1000mg asid lemak Omega-3 termasuk DHA dan EPA dalam setiap hidangannya. Memang yang tertinggi berbanding jenama lain! Jenama yang lain, ada yang hanya memberikan 40% sahaja Omega-3 termasuk DHA dan EPA, yang lain hanyalah minyak ikan.

 
2) Penyulingan Selamat Menepati Piawaian Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui penyulingan berperingkat dengan tiga kali proses penyulingan bagi menghilangkan pencemaran merkuri sekiranya ada.

Ia diiktiraf sebagai bergred "Pharmaceutical Grade" yang membuktikan ia bebas daripada sebarang pencemaran termasuklah merkuri. 

 

Memang terbaik kan fish oil keluaran Shaklee? Apa yang lebih meyakinkan saya adalah ia mempunyai pengiktirafan halal dan selamat untuk diambil walaupun untuk anak yang baru berusia 1 tahun. Anak saya sendiri amat suka makan OmegaGuard ni macam gula-gula. 

Jika anda pun berminat nak mencuba OmegaGuard Shaklee ini dan ingin mendapatkan konsultasi cara-cara mengambilnya, anda boleh menghubungi saya untuk order dan konsultasi.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..
Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?
Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?
Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,

Wan Syahida



Rakan Konsultasi Shaklee Anda

www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top