0
Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.

 

Makin ku kenal fish oil ni makin ku minat.. hihi. Sebenarnya saya teringat cikgu sekolah rendah saya pernah bagitau, orang Jepun pandai-pandai sebab diorang banyak makan ikan. Tengok la lokasi. Jepun banyak pulau. Sumber ikan banyak. Sebab tu hari-hari makan ikan. Pastu jadi pandai. Saya percaya cakap cikgu. (Cikgu saya tu Cikgu Zuki namanya. Saya ingat lagi. Darjah 6 masa tu)

Pastu dah besar ni terdengar plak teori... orang kelantan pandai-pandai sebab hari-hari makan budu. Budu kan ikan gak 😄. Ok saya tak tolak fakta atau teori ni sebab memang orang kelantan ni bijak-bijak saya tengok ☺️

Bleh pakai ke teori ni uolls? 😂 

Haha. Tapi ikan memang dikaitkan dengan DHA dan EPA. Cuma banyak atau sikit je antara ikan-ikan tertentu. Yang paling kaya dengan DHA Omega-3 tentulah ikan salmon. Tapi harga, kena telan air liur. Hihih.

Ok di kalangan anak-anak saya.. (macam ramai je, 2 je baru). Mujur semua jenis makan ikan. Walaupun semua peminat ayam goreng macam upin ipin tapi takde la tak makan ikan langsung. Hihi. Kalau ade nasi putih dan ikan goreng je seketul, pun bolehhh. Senang saya prepare lunch 🙈

Tapi ikan ni makhluk yang menarik ye. Khasiat dia pun super penting sebab kaya protein dan sebab lemak Omega-3 ni la. Dua-dua ni penting sangat-sangat untuk tumbesaran anak-anak kita. 

 

Nak tau tak apa lagi yang best pasal Omega-3 fish oil ni? 

Selain daripada membantu perkembangan otak anak-anak dengan DHA dan EPA, Omega-3 ni juga:

🐟Membantu mengurangkan keradangan kulit akibat masalah eczema (yang ade anak eczema, berilah Omega-3 fish oil)
🐟Membantu mengurangkan risiko serangan asma (try consistent with it)
🐟Menguatkan antibodi (terbaik)
🐟Meningkatkan daya tumpuan / FOKUS belajar anak anak (of coz!)

 

Dan saya memilih OmegaGuard, khususnya sebab:

🐟OmegaGuard je the only one brand yang ada penyulingan 3 peringkat dan ada Pharmaceutical Grade; 

🐟 Cara extraction dia dalam proses penyulingan tu, dia guna low pressure to maintain the nutrients. Tapi brand lain extract ngan cara high pressure yang merosakkan nutrient.

🐟So penyulingan sampai 3 peringkat n hebat ni buatkan Omega ni ultrapure and paling natural (clean from dangerous mercury, arsenik, plumbum, kadmium etc) and sangat pekat & tumpat dengan Omega-3 compared to other brands.

🐟Sumber ikan dia bukan yang ternak tau. But from cold water deep ocean small fish. (Kat perairan Jepun)

🐟Diperbuat daripada ikan ye, bukan minyak hati ikan (banyak toksik tau dalam fish liver) seperti kebanyakan brand.

🐟 1 kapsul dah dapat 905mg Omega-3 EPA & DHA. Banyak okey!

 

Ada banyak pihak yang dah bagi review yang OmegaGuard ni memang the best fish oil yang ada. 

Alhamdulillah saya dah jumpa fish oil yang terbaik untuk anak saya. Pastinya yang terbaik untuk mereka dan saya pun nak ajak lagi ramai anak-anak Malaysia untuk dapat nutrisi Omega-3 berkualiti ni supaya anak-anak Malaysia bertambah-tambah-tambah pandainya 😄

 
Jomm ambil OmegaGuard 👍🏼👍🏼

Saya makan, saya jual, dengan saya ajar cara makan, consult semua semua😄,
Wan Syahida Kahar 012-6753078


Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam:

Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda agar lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Petaling Jaya, Kg. Pasir, Taman Dato Harun, Taman Sri Manja, Jalan Klang Lama, Setapak dan Bandar Baru Bangi. Pos juga boleh diatur ke seluruh negara menggunakan khidmat Poslaju, GDex ataupun Citylink.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank atau CIMB.


*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya Nak Beli OmegaGuard !!

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda.

Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?

Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?

Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,

Wan Syahida



Rakan Konsultasi Shaklee Anda

www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top