0
Assalamulaikum semua pembaca saya yang budiman. 

Pernah tak anda lihat atau dengar mengenai pengguna Shaklee yang setia dan dah amalkan supplemen Shaklee selama berpuluh-puluh tahun? Saya tak pernah tau. Tapi saya baru tahu baru-baru ni bila rakan-rakan Master dalam Shaklee telah pergi ke Global Conference di US dan telah menemui sendiri para pemenang anugerah Shaklee yang dah tua-tua usia mereka. 

 

Kalau tengok review orang lain kat negara luar, kita akan jumpa pengguna-pengguna yang setia dengan produk yang sama... setia selama berpuluh-puluh tahun! Untuk kes umur nenek ni, dah jadi pengguna setia selama 50 tahun! Sekarang dah 77 tahun umur dia. Cergas lagi ha. Wahhh... 

Saya pun sebenarnya rasa sangat amazed bila tengok gambar-gambar Global Conference Shaklee kat US bebaru ni, yang hadir ke conference tu ramai orang yang usia atuk-atuk & nenek-nenek yang attend. Jalan macam biasa. Macam takde sakit-sakit. Wah. Kalau kat Malaysia ni, yang saya biasa tengok nenek-nenek yang solat kat surau pun kena solat duduk, atas kerusi. Nak jalan pun terasa sukar. Obes dan gemuk-gemuk pula. Almaklumlah Malaysia kan negara paling obes di Asia Tenggara! Sakit lutut tu perkara biasa. Tapi kat sana, umur 70-80 tahun masih lagi biasa dan bleh jalan-jalan attend conference! 

Teruja.... Memang saya teruja. Pertama sebab saya tak pernah jumpa orang yang setia nak amalkan sesuatu produk tu (bukan satu jenis je tapi keseluruhan produk untuk jenama tersebut) dan kedua sebab saya tak pernah tahu yang ada pengguna-pengguna ni yang jadi sangat sihat dan cergas walaupun pada usia tua mereka. Ini hanyalah satu orang daripada beribu contoh yang ada.

Dan tahukah anda yang Shaklee pernah lakukan satu Landmark Study yang mengkaji perbezaan pengguna Shaklee selama 40-50 tahun ni dengan pengguna supplemen daripada jenama lain dalam tempoh yang sama. Dan juga bezanya dengan orang yang langsung tak amalkan apa-apa supplemen. 

Hasilnya menakjubkan tau sebab pengguna Shaklee didapati yang paling kurang menghidapi penyakit kronik. Golongan kedua yang paling sihat adalah orang yang langsung tak amalkan apa-apa supplemen langsung dan yang paling banyak mengidap penyakit kronik ini adalah pengguna yang amalkan supplemen daripada jenama lain.

 

 
 

Boleh juga baca di halaman rasminya www.landmarkstudy.com . 

Sebab tu saya memang tekad nak sentiasa supply Shaklee Supplements untuk parents saya dan parents in law saya. 

Bukti depan mata berlambakk!! Clinical studies and journals pun banyak! Bukan kat makmal je ujikaji klinikal nya tapi juga ke atas manusia. Menambahkan keyakinan saya untuk sentiasa belikan parents saya supplements ni. Ruang keraguan tu tak ada! Semua ok, meyakinkan! Sebab saya ni pun jenis yang suka kaji dan selidik latar belakang company & segala ingredients produk sebelum menggunakannya apatah lagi nak bagi kat parents.

I use, I share, and I recommend u to try it too. Because I've tried & feel the effect.

Need help? I can always assist you!

Pengguna dan penjual Shaklee aktif
Wan Syahida Kahar 
SID 1143254

www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top