0
Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.

Ada ke yang bertanya soalan ini? Nak makan supplement Shaklee masa period tapi tak tahu selamat ke tak? Ok ke tak? Boleh ke tak?

 


Soalan ni memang hot. Customer memang bijak dan pandai. Mereka nak guna sesuatu suplimen sekarang ni bukan ikut ikutan. Tapi dengan ilmu😀. Good job Shaklee's consumers😍

Soalan lazim ni, "Suplimen Shaklee boleh diambil juga ke time period?"

Yes. Good question.

Jawapannya, suplimen Shaklee boleh tetap diambil walau dalam masa kedatangan "bulan" bagi wanita. 

Kenapa? 

Di kala period, banyak darah yang keluar. 

Wanita sememangnya memerlukan back up dari segi nutrisinya dengan lebih tinggi lagi. 

Kiranya nak menampung kehilangan darah, juga pada masa yang sama menampung keperluan nutrisi yang sememangnya kurang dalam badan terutamanya ketika ini. 

Cuba bayangkan. Kita sering ambil suplimen di kala kita normal. Dalam masa kita kehilangan darah semasa period, sudah tentu sel darah merah kita berkurang dan perlu diganti dengan cepat.

Oleh itu, suplimen Shaklee sememangnya lebih sangat perlu diambil ketika ini.

Nak bina balik sel darah merah dengan cepat, nak stabilkan hormon, memberi tenaga...semuanya perlu diambil dari zat dan nutrien dari makanan kita.

Disebabkan badan kita ni selalu dan acap kali miliki lompang dalam kelengkapan nutrisi, kita perlu ambil dari suplimen supaya dapat melengkapkan kekurangan nutrisi harian kita tu.

Dan dengan teknologi yang ada pada suplimen Shaklee beserta dengan uji kaji keberkesanan yang berterusan pada pengguna Shaklee, insyaallah suplimen Shaklee boleh membantu kita dalam terus menampung lompang nutrisi yang bocor dalam diri. 

Teruskan saja ambil suplimen Shaklee di kala hadirnya period.

Kerana sememangnya kita memerlukannya di saat ini. 

Di antara suplimen yang baik untuk diamalkan wanita ketika period:

✔️ Vitalea with Iron

- Untuk sumber multivitamin dan multimineral terutamanya zat besi bagi menggantikan darah yang hilang. Badan juga perlukan tenaga kerana pada saat ini, wanita akan sakit-sakit dan berasa lemah.

✔️ B-Complex

B-Complex akan berfungsi melancarkan sistem serta fungsi tubuh serta membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Nak hasilkan darah pun perlukan zat-zat dalam vitamin B. Nak bantu zat besi mudah diserap badan pun perlukan Vitamin B. B-Complex juga baik untuk hormon.

✔️ GLA Complex

GLA Complex mengandungi minyak daripada tumbuh-tumbuhan yang baik untuk menstabilkan hormon wanita. Sekiranya darah anda tidak lancar dan menyebabkan senggugut, GLA Complex akan membantu melancarkannya dan mengurangkan sakit senggugut yang dialami wanita ketika period.

✔️ OmegaGuard

Untuk melengkapkan Omega-6 daripada GLA Complex, kami menggalakkan anda mengambilnya bersama-sama dengan OmegaGuard yang kaya dengan khasiat Omega-3. Gabungan kedua-dua ni memang terbaik untuk dapatkan keberkesanan yang lebih baik. OmegaGuard juga akan membantu melancarkan pengaliran darah tau kerana ia mampu mencairkan darah.

✔️ Ostematrix

Ostematrix adalah untuk sumber kalsium. Tahukah anda bahawa ketika period, seorang wanita itu menggunakan lebih banyak kalsium? Bila kalsium kurang, sebab itu lah mudah terjadi sakit-sakit pinggang, sakit belakang ataupun sakit-sakit badan ketika period. Sama la seperti fasa ibu hamil, ibu berpantang dan ibu menyusu, segala kitaran dalam kehidupan wanita ini akan menggunakan banyak kalsium dan badan kita akan mengambil kalsium daripada tulang kita iaitu tempat penyimpanan kalsium. Jadi, lengkapkanlah keperluan kalsium kita dengan mengambil supplement Ostematrix ini terutamanya ketika period.

Bagaimanapun, semua supplemen ini hanyalah cadangan. Anda boleh pilih yang mana yang paling anda perlukan dan yang mana yang paling bersesuaian dengan masalah tubuh badan anda ketika period. Sebabnya, tak semua wanita yang mengalami masalah yang sama ketika datang bulan ini.

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam:

Selamat
Semulajadi
Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda agar lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Petaling Jaya, Kg. Pasir, Taman Dato Harun, Taman Sri Manja, Jalan Klang Lama, Setapak dan Bandar Baru Bangi. Pos juga boleh diatur ke seluruh negara menggunakan khidmat Poslaju, GDex ataupun Citylink.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank atau CIMB.


*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya Nak Beli Shaklee !!

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda.

Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?

Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?

Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,

Wan Syahida



Rakan Konsultasi Shaklee Anda

www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top