0

Assalamualaikum para pembaca saya yang dirahmati Allah.


Saya nak cerita. Antara rutin saya setiap pagi...


Lepas Ameerah dah gi sekolah, mandikan Ameer. Bagi makan. Diri sendiri breakfast. Mengemas rumah. Basuh baju. Hari ni nak kena vacuum sebab semalam tak sempat. Sambil sambil tu jawab PM customers yang masuk, coaching downlines  ๐Ÿ˜…. Yang nak booking homestay pon ade. Kerja memang berderet. 


Every mom always need the energy. Sebab kerja dia banyak fizikal. Dulu masa saya keje engineer, keje saya duk depan PC je tau. Kalau badan saya rasa letih ke (lebih lebih lagi kalau pregnant contohnya), takde masalah kalau nak siapkan keje sebab kejenye duduk atas kusi sambil buat keje ๐Ÿ˜„. So masa tu saya tak kesah pasal supplement or multivitamin. Tak kesah langsung! Kerja rilek rilek bukan macam kerja buruh. 


Yes saya akan penat tapi biasanya penat bekerja di office tu bila dah habis office hour. Kepala otak yang rasa penat! ๐Ÿ˜‚ Maklumlah kerja engineer masa tu banyak kena pakai otak & banyak berfikir, pikir solution sampai dapat ๐Ÿ˜‚. Mana2 kerja pun mesti camtu gak kan. Bila otak banyak berfikir kita akan penat gak. 


Tapi saya start ada kesedaran untuk ngambil multivitamin ni bila dah resign n became a housewife. Because, menjadi surirumah tu lebih lebih lagi memenatkan. Penat emosi, penat badan. Hanya otak yang tak berapa sangat dah ๐Ÿ˜…. Haha. 


Tapi, saya perlu ingatkan. Kalau kita kerja di office dan kita tak larat, ada orang lain yang masih boleh back up kerja kita. Tapi kalau kat rumah, kita je satu-satunya. Anak berharap pada kita je untuk jaga. So, kalau saya penat? Tentu la saya jugak yang perlu berperanan di rumah.


Atas kesedaran tu, saya decide untuk beli Multivitamin Vitalea. Masa tu tengah pregnant Ameer. Saya fikir saya mesti bertenaga. Kalau tak, tak boleh. There's no choice. Saya mesti larat buat kerja di rumah. Nak jaga Ameerah. Tambahan lagi masa tu duk potty training.


Alhamdulillah itu la produk pertama $haklee yang saya cuba. Saya boleh bertahan dengan pregnancy and morning sickness sambil jaga anak di rumah sendirian.


Dulu, sewaktu kerja engineer saya sayang nak spend duit untuk supplemen. Sebab saya perlu gunakan duit untuk minyak, untuk tol, bayar kereta Saga saya masa tu, beli lunch dan macam2 lagi. Jadi saya bertahan, tak nak membeli. 


Akhirnya saya beli bila dah pregnant Ameer. Adekah saya bertambah rugi duit? Sebenarnya saya lebih beruntung bila saya spend duit untuk menjaga kesihatan saya. My own self reward. 


So friends, kalau anda rasa sayang nak spend duit untuk makanan tambahan, fikirkan duit yang anda terpaksa keluarkan bila anda terkena penyakit yang lebih kronik nanti.


Dan... kalau anda nak rasa lebih untung jika spend duit untuk makanan tambahan, jadikanlah shopping supplements tu sebagai self-reward. Hadiah untuk diri sendiri lepas kerja keras. Anda jugak yang nak sihat sentiasa untuk keep on working, kan!


Hehe. Saya hanya harap, anda sentiasa jaga kesihatan diri walaupun bekerja keras di tempat kerja. Dan membeli supplemen itu tidak akan membazir malah akan lebih membantu kehidupan. 


Saya boleh tolong kalau nak dapatkan $haklee okey!



 


Wan Syahida Kahar

Pengedar Aktif dan Consultant $haklee Anda ๐Ÿ˜Š


#YST

#ShyeShaklee


Jaminan kami


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam:


Selamat

Semulajadi

Berkesan


Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.


Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.


Mengapa saya?


Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda agar lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


Penghantaran


Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Petaling Jaya, Kg. Pasir, Taman Dato Harun, Taman Sri Manja, Jalan Klang Lama, Setapak dan Bandar Baru Bangi. Pos juga boleh diatur ke seluruh negara menggunakan khidmat Poslaju, GDex ataupun Citylink.


Pembayaran


Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank atau CIMB.



*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.


These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Saya Nak Beli Vitalea !!


Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda.


Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?


Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?


Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?

 

Boleh hubungi,


Wan Syahida


SID 1143254


012-6753078


Rakan Konsultasi Shaklee Anda


www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top