0

Assalamualaikum semua.


Saya nak makan OmegaGuard fish oil saya. Cepat je dah habis sebotol.. Masa nak makan tadi tinggal sebijik je dalam botol lama so kita bukak la botoi baru. Sebab nak makan 3 bijik.


 Mungkin ada yang tak heran pun pasai Omega ni. Tak makan pon takpeee. Kat farmasi pon berlambak lagi fish oil. Ape nak heran ngan OmegaGuard ni kan? Choices lagi banyak kot.. yang lagi murah pun lagi banyak. Boleh je nak pilih mana-mana kan.

 



Ok nak pesan ni.. hati-hati kalau nak beli fish oil di pasaran. Kalau yang ade label cod liver oil lagi la kena elak sebab hati ikan mengandungi banyak toksik. 


Dan kalau nak beli, cari yang ada Pharmaceutical Grade. Apekah maknanya benda alah tu? Haa maknanya ia adalah fish oil yang paling tulen di antara kesemua jenis fish oil. Yang kedua paling tulen adalah Health Good Grade fish oil dan yang paling tak tulen adalah Cod Liver Oil tadi. Cod liver oil tu dia banyak minyak hati ikan je, minyak asid lemak Omega-3 sangat sedikit. 


So besar sangat ke beza tiga-tiga jenis ni? 


Ya besar sangat-sangat beza dan impak dia. Yang pharmaceutical grade mempunyai asid lemak Omega-3 yang PALING TUMPAT dan PALING TULEN. Lagi banyak asid lemak Omega-3 dia, lagi bagus lah fish oil itu dan paling berkualiti tinggi lah ia.


Pharmaceutical Grade fish oil juga adalah yang paling tulen daripada bahan berbahaya. Tak macam cod liver oil yang lagi banyak toksik seperti merkuri. 


So kalau anda amik cod liver oil, instead of nak sihat, anda akan dapat lagi banyak penyakit sebab makan benda yang beracun. Sel-sel otak boleh terjejas so jangan buat tak kisah k. 


Tapi! Tak semestinya yang berlabel Pharmaceutical Grade tu dah confirm berkualiti. Satu perkara lagi yang anda perlu check adalah cara pemprosesan fish oil tu. 


Most manufacturers akan ekstrak minyak ikan ni dengan cara penyulingan tekanan tinggi, yang boleh musnahkan nutrien dalam minyak ikan & tak mampu tapis logam berat berbahaya.


And... only Shaklee OmegaGuard yang guna kaedah Ultratulen Pharmaceutical Grade yang ada penyulingan proprietari 3 molekul atau 3 peringkat tau: iaitu cara yang paling semulajadi untuk dapat minyak ikan yang paling tulen.


Next pharmaceutical grade ni kena ada at least 1g or 900-1100mg EPA DHA dalam satu hidangan. So sebelum anda beli fish oil, check berapa nilai EPA dan DHA dia dulu. 


Untuk info, satu hidangan OmegaGuard ni membekalkan 990mg asid lemak Omega-3. 


Ha tak habis lagi... The most quality fish oil mesti juga ada complete DHA, EPA dan juga ALA.


ALA adalah Omega-3 daripada tumbuh-tumbuhan.

DHA dan EPA adalah Omega-3 daripada ikan.


So the best Omega-3 supplement mesti ada tiga-tiga ni. 


Of course OmegaGuard ada complete semuanya.


Serius memang layak OmegaGuard ni dikenali sebagai fish oil terbaik di dunia. 


Ok sekian bebelan dan coretan di malam hari pasal fish oil ni hehe. Semoga bermanfaat buat anda.


Bulan ni tengah promo OmegaGuard ni tau. Nak jimat, nak murah, better grab time ni. Sikit je lagi nak habis dah promo ni.


Any help, contact Shye 012-6753078 ๐Ÿ˜Š


SID 1143254


Rakan Konsultasi Shaklee Anda


www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top