0
Assalamualaikum semua pembaca saya. 

Terima kasih sebab sudi singgah ke blog saya ni. 

Sedar tak sedar dah 5 tahun saya menceburi dunia bisnes online ni. Saya tak hebat dan bukannya jutawan. Tapi dalam tempoh ini, banyak benda yang saya dah belajar dan nampak sendiri. 

Betul la kata orang. Pengalaman itu mematangkan kita. Jatuh bangunnya kita dalam perniagaan juga sangat mendewasakan kita.

Ada orang, dia mudah berjaya. Tapi ramai juga yang sebenarnya kecundang dan tak nampak apa-apa hasil dalam perniagaan online. Sebenarnya semuanya adalah bergantung kepada diri kita sendiri. Bukannya sesiapa. 

Kalau kita sendiri yang nak, pasti kita akan bergerak. Tapi kalau kita sendiri tak jelas dengan apa yang kita nak, tak ke mana la kita. 

Some tips buat anda yang menceburi bisnes or pursuing a career...

If you are driven by motivation, you'll only work at motivated times.

But if you are driven by the end-result and determination, you'll work no matter what situation you're in.

Walau bagaimana pun, kedua-dua faktor adalah penting. 

That is why, one of the habits of a successful person is: Begin with the end in mind.

Awali sesuatu pekerjaan itu dengan NIAT. Nak dapat apa last last.

Dan.. sekiranya tiba mana-mana waktu yang anda takde semangat, CARI semangat tu. Melalui cara-cara yang anda suka. Tapi key word is... cari. 

Nobody can change your future besides yourself. 

Always know what you want. Niat anda apa?

Then go! And never let anything turn you down.

Kalau saya, niat saya untuk capai cita-cita dan impian saya. Apakah ia? Saya dah tampal semuanya di dinding rumah. Hihi

Have a productive Monday and the rest of the week 😊

 

Salam Sayang,

Wan Syahida



Rakan Nutrisi Shaklee Anda

Post a Comment

 
Top