0
Assalamualaikum semua.

2 hari lepas ada kawan SID saya kongsikan tentang pengalaman ibunya yang 30 tahun sakit diabetes, kini dah makin baik tahap kesihatannya. Mulanya mak nya tak percaya yang diabetes nya ada harapan untuk baik semula. Tapi ternyata ada perubahan besar pada kesihatannya bila konsisten mengamalkan makanan tambahan Shaklee ni. Dan bila dah ada kesan positif, baru lah adik beradik yang lain pun turut support ibu mereka untuk teruskan. Siap bergilir-gilir lagi menyumbangkan beli supplemen untuk mak.

Saya pun ada mak dan mak mertua yang ada diabetes ni. Kita pun kalau boleh, nak sangat supaya mak kita dapat menjalani kehidupan dengan lebih sihat. Bila dah sakit, mesti la kena makan ubat. Banyak pulak tu kan? Kita sebagai anak tentu nak usahakan yang terbaik buat ibu kita. Kalau boleh, biar la sentiasa sihat dalam meniti warga emas ini. Kita pun mesti ada rasa ingin berbakti dan bantu ibu kita agar kembali sihat.

Antara masalah yang dihadapi ibu Puan Azura adalah:
  • Bacaan kolestrol tinggi
  • Bacaan gula tinggi
  • Kaki telah luka akibat diabetes (berlubang dan berair)
  • Buah pinggang kotor 
  • Mengandungi protein dalam urin
 
Kasih Anak-anak Untuk Ibu Tersayang

Mujur Puan Azura ini belajar tentang Set Diabetes Shaklee dan bagaimana supplemen Shaklee boleh membantu orang yang mengidap penyakit diabetes ni. Sekaligus mengetahui bagaimana nak bantu ibunya. 

Kita pun sebelum nak consume apa-apa mestilah belajar dulu kan. Kenali dulu produk apa, keluaran siapa, dari mana, mutunya, kualitinya dan juga keberkesanannya. Nak amalkan sesuatu juga perlu yakin yang ianya selamat dan tidak memudaratkan malah dijamin selamat. Bukan main telan je produk sebarangan yang belum diyakini latar belakangnya.

Alhamdulillah semua ciri-ciri penting ni ada pada supplemen Shaklee. Malah, produk Shaklee semuanya mempunyai kajian klinikal yang mana ia semua telah diuji ke atas manusia yang membuktikan ia berkesan memberikan kesihatan yang lebih baik. Bukan sekadar ujian makmal je tau. Ala ujian yang buat atas tikus tu. Tak sama. Kat manusia pun kena kaji. Dan Shaklee ada kajian terperinci tentang kualiti, keselamatan dan keberkesanannya ke atas manusia. 

Namun begitu, Shaklee tidak pernah menjamin kesembuhan dengan produknya kerana ia sudah menyalahi etika. Dengan nutrisi makanan tambahan ini, kita hanya boleh memperbaiki tahap kesihatan seseorang.

Jadi, sebab tu la Puan Azura tak teragak-agak untuk berikan Set Diabetes kepada ibunya. Memang pada awalnya, ibu dan adik-beradiknya tak percaya pun. Tapi setelah ibunya cuba, dengan izin Allah jua, terasa kesan positifnya. Bila ada kesan, ibunya jadi lebih berdisiplin untuk ikut jadual pemakanan supplemen Z

 


Kesan Yang Dapat Dirasai dan Dilihat Ibu & Adik-Beradik

Sejak ada hasil yang positif dan keputusan darah ibunya semua makin baik, barulah adik-beradik Puan Azura mula yakin dengan Shaklee siap nak bantu support lagi supplemen apa nak bagi lagi kepada ibunda tersayang mereka. 
 
Bayangkan, luka diabetes ibunya kering dan telah tumbuh kulit yang baru. Tu tanda yang sangat bagus bagi pesakit yang dah kronik tahap diabetesnya. 

Buah pinggang pun dah tak bocor lagi dengan protein dan tiada lagi masalah buah pinggang kotor.

Bacaan gula juga menurun bawah 6 malah tak naik-naik lagi selepas 4 bulan dan begitu juga dengan paras kolestrol yang kini dah turun ke paras selamat iaitu bawah 5. 

Ini kawalan yang sangat bagus bagi seorang pesakit diabetes tau. Doktor yang merawat kalau dapat patient macam ni, mesti rasa bahagia dan dah tak membebel lagi kan? Bila semua bacaan stabil, tentu la sesuatu yang sangat bagus. Ibu gembira, anak-anak pun lega. 

 
 Puan Azura la yang paling gembira sebenarnya. Diikuti dengan adik-beradiknya.

Bekerjasama Beli Vivix Untuk Mak

Kini bila kesannya semakin dirasai, adik-beradik Puan Azura mula sepakat untuk bergilir-gilir menyumbangkan Vivix untuk ibu mereka. Tidak lah terbeban ke atas Puan Azura seorang. Sebab Vivix pun bukannya murah. Biasalah produk yang bagus, takkanlah sebegitu murah.

Tapi walaupun Vivix ini mahal, bagi ibu Puan Azura, sebotol boleh bertahan selama 2 bulan lamanya. Jadi sebenarnya ia bertahan lama dan berbaloi untuk wang. Malahan kesannya yang sangat baik selepas consume pun dah lebih bernilai daripada wang yang dilaburkan. Kesihatan mak lebih baik dan ternyata berkesan. Sebab tu, adik-beradik Puan Azura tak keberatan untuk bergilir-gilir membeli demi ibu tersayang.
  

Khasiat yang diberikan kepada ibunya, saya explain secara ringkas:

✔️Vivix - sangat membantu mengurangkan AGE Protein yang menyebabkan pembentukan plak dalam saluran darah. Juga meningkatkan sensitiviti insulin. Menyembuhkan luka diabetes. Elakkan kerosakan mata. Elakkan kerosakan kidneys.

✔️Alfalfa - mengurangkan paras gula dalam darah bagi diabetes. Membersihkan darah.

✔️Vitamin C - mengelakkan kerosakan buah pinggang akibat diabetes

✔️GLA Complex -mengurangkan kebas-kebas kaki dan tangan kerana diabetes. Kurangkan risiko kaki diabetes

✔️Ostematrix - untuk kesihatan otot, tulang, sendi 

✔️B-Complex - untuk tenaga dan kurangkan masalah hypo & menggigil pesakit diabetes.

Berminat untuk mencuba Set Diabetes untuk diri anda sendiri atau keluarga? Hubungi saya untuk pertanyaan lanjut ya. 

Salam sayang,

Wan Syahida



Rakan Nutrisi Shaklee Anda 

www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top