0

Assalamualaikum pembaca saya yang budiman.


 


Lately saya dah makin suka pulak dengan Garlic ni tau. Saya nih ada masalah resdung, hidung mudah rasa gatai pastu mula la nak bersin berkali-kali. Selalu time pagi-pagi la terkena ni. Simptom normal orang resdung la gitu kan...


Nak buat camne.. dah nama pun keturunan orang resdung. Selsema resdung ni pun sampai dah jadi sebati. Aih rimas sangat rasa kalau dah datang selsema bersin tu. Nak buat keje pun susah..๐Ÿ˜ฃ


Tapi... Sampai bila nak biar badan sendiri rimas ngan resdung nih kan? Kalau datang resdung, mula la mood tak ceria, kerja payah nak buat asyik bersin je, pergerakan jadi slow. Keje rumah jadi tak semangat nak buat. Tak best la rasa.


So skang saya cuba konsisten amalkan Garlic ni. 


Bila dah konsisten ni apa yang saya perasan, selsema dah jarang datang. Gatai-gatai hidung pun dah tak rasa. Legaa sangat bila perasan selsema dah kurang ni. Yang bertambah best, jerawat pun dah kurang nak timbul. Wahh.. Memang syok la Garlic nih. Heheh.


Sebab dia jugak sejenis antibiotik semulajadi. Bakteria-bakteria yang nak naik jadi jerawat pun tak jadi nak jadi jerawat ๐Ÿ˜„


Pernah saya baca rahsia kecantikan orang-orang Korea adalah depa rajin amalkan makan garlic jugak betui kaaa? Cam best je. Nak kena amalkan jugak la macam nih ๐Ÿ™ˆ


Dulu saya tengok & makan garlic ni sipi-sipi je. La ni dah suka nak makan hari-hari sampai tak nak miss! Hehe...


Lagi best bila garlic ni pun bagus untuk atasi masalah keputihan. Kaum wanita bab keputihan nih normal la... so garlic is one of the ways to help. 


Khasiat Garlic Complex bagi mereka yang mempunyai resdung dan jerawat:


Garlic atau bawang putih adalah merupakan anti-fungal, antibiotik dan anti-bakteria semulajadi. Ia membantu proses pemulihan jerawat yang kronik dan bernanah. 


2 tablet Garlic Complex ini membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.


Orang yang mengidap resdung dan alergi memang sangat bagus amalkan garlic ni. Ini disebabkan garlic ini dapat mempertingkatkan sistem imun dan menghalang penyakit yang berkaitan dengan sistem imun seperti sinus, hidung sensitif, alergi asma, selsema dan hepatitis. Begitu juga dengan penyakit berjangkit seperti kulat, yis, kuman, virus dan yis candida./ 


Disebabkan garlic adalah antibiotik yang semulajadi, ia selamat diambil untuk jangka masa yang panjang. 



Minat nak try garlic ni jugak? Boleh whatsapp saya okey untuk konsultasi dan order.


Wan Syahida Kahar


SID 1143254


012-6753078



#YSTfamily

#ShyeShaklee

Post a Comment

 
Top