0
Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sentiasa berada di dalam lindungan dan rahmat Allah swt.

Saya ibu kepada dua orang anak. Bermakna saya telah mempunyai pengalaman yang tersendiri untuk kedua-dua anak saya ini. Saya mempunyai pengalaman anak pertama yang saya tidak konsisten mengamalkan Vitamin C sepanjang tempoh penyusuan dan pengalaman anak kedua yang saya konsisten mengamalkan Vitamin C sepanjang tempoh penyusuan.
 
 
Anak-anak saya, yang sulung Ameerah. 
Yang kedua Ameer.

Vitamin C adalah vitamin paling favourite saya. Sepanjang penyusuan pun, saya consume Vitamin C ni hari-hari. Saya rajin, saya konsisten sebab saya tahu khasiatnya kepada saya dan khasiat yang saya dapat berikan kepada anak saya pada waktu yang sama. 

Antara perbezaan ketara Ameerah dengan Ameer yang saya dapat lihat, Ameerah dulu walaupun berjaya saya BF sampai 2 tahun, dia tetap hidapi selsema, batuk dan demam. Hidung berair tu semua agak kerap. Lepas injection pun memang demam la. Untuk Ameerah saya tak consume Vitamin C ni masa BF. Masa tu takde ilmu nutrisi ni lagi ๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”

Saya ada consume Vit C yang saya dapat dari klinik tapi tak konsisten. Malah yang klinik punya hanya 100mg je sebiji kecik tu dan TAK ORGANIK macam Vit C saya ni sekarang. Of course tak cukup untuk keperluan ibu & bayi.

 
Vitamin C Sustained Release saya - sebotol ada 180 tablets!

Tapi sekarang bila dengan Ameer, saya consume Vitamin C Sustained Release Shaklee. Saya yakin apa yang saya makan, saya akan pass kepada bayi semasa BF. Jadi kalau saya ambil Vit C hari-hari, mesti la bayi saya pun akan dapat sama. 

Apa yang saya perasan, Ameer memang tak pernah demam lepas injection. Selsema dan hidung berair tu memang pernah tapi AMAT JARANG SEKALI. Pernah Ameer demam masa nak tumbuh gigi first time dulu. Pernah juga dia demam bila naik ulser dan masa tu ade tanda-tanda HFMD dengan ruam-ruam di tangan & kaki tapi sikit je. Selain tu Ameer sihat je selalu Alhamdulillah. Kalau nak compare dengan kakaknya dulu yang sangat la kerap sakit. Dalam peti ais pun dah penuh ngan ubat klinik. Tapi sekarang dengan Ameer, ubat klinik dalam peti ais dah kurang ๐Ÿ˜. Kena buang-buang je sebab dah expired n takleh simpan lelama. Ubat memang tak boleh simpan lama-lama kerana ia akan menjadi lebih bahaya kerana tindak balas yang berlaku dalam keadaan sejuk dalam peti ais.

 
Di antara kepentingan mengambil Vitamin C

Sebab tu saya suka sangat consume Vitamin C ni setiap hari! Baik untuk saya sendiri & baik untuk bayi ๐Ÿ˜Š. Mothers kalau anda menyusu bayi tapi tak consume Vit C, amat rugi sebab Allah dah bagi peluang kat kita menyusu bayi kita untuk sampaikan khasiat-khasiat yang sangat baik untuk mereka melalui BF tapi kita tak manfaatkannya. 

 

Sebab Vitamin C ni sangat-sangat penting. Badan kita tak boleh menyimpan Vitamin C jadi kita mesti ambil ia hari-hari. Dan Vitamin C yang saya ambil ni, setiap bijinya adalah bersamaan dengan Vit C daripada 7 setengah biji buah oren! Sekali dengan pelepasan jam demi jam. Jadi saya dan bayi saya boleh mendapat perlindungan berkekalan. Hebat bukan? 

 
Vitamin C mesti diambil setiap hari

InsyaAllah for my next pregnancy saya akan ambil Vitamin C ni jugak biar immunity bayi terjaga sejak sebelum dilahirkan lagi. Saya percaya bayi akan menjadi lebih sihat dan kuat imunitinya selepas dilahirkan apabila bayi mendapat khasiat yang berkualiti semenjak di dalam rahim ibunya lagi.

 

Because I believe in nutrition and mothers can help give more to their babies. 

Anda nak cuba gak Vitamin C nie? Boleh hubungi saya untuk order & consultation k! nak kesan paling best mesti la tahu cara makannya yang terbaik ๐Ÿ˜‰. InsyaAllah saya akan membantu anda kerana saya juga seorang ibu dan seorang ibu itu tentu inginkan segala yang terbaik buat zuriatnya. Ilmu yang baik adalah untuk dikongsi dan produk yang bermanfaat juga perlu lah disebarkan untuk kebaikan kita semua bersama.

Di antara testimoni Vitamin C Shaklee 


 

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.


These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.


Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..

Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?

Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?

Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?

 


Rakan Nutrisi Anda,
Wan Syahida Kahar ๐Ÿ˜Š 012-6753078

www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top