0
Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Saya doakan anda semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah swt.

Hari ni aje ada dua orang yang hubungi saya dan tanya saya tentang set kesuburan. Antara set yang paling kerap orang cari. Biasanya memang wanita la yang cari. Untuk pengetahuan anda, Set Kesuburan ni agak banyak yang diperlukan sebab merangkumi kedua-dua suami dan isteri. Tapi tak semua orang perlukan set yang penuh.

Untuk orang yang hormon dia tak teratur, saya recommend GLA Complex bagi membantu regularkan hormon dulu. Kalau yang ada masalah senggugut pun elok amalkan ni dahulu supaya lancar pengaliran darahnya. Ini disebabkan senggugut ni kita akan rasa bila mana darah kita berketul-ketul menyebabkan pengaliran darah kita menjadi tidak lancar. Maka terjadilah senggugut. GLA Complex memang berkesan melancarkan darah haid, memperbetulkan kitaran hormon wanita dan membantu wanita yang ada masalah sukar hamil disebabkan ketidakstabilan hormon.

Setiap wanita yang berikhtiar untuk hamil juga mesti tambah B-Complex sebagai sumber asid folik dan rangkaian kumpulan Vitamin B yang saaangat penting untuk fungsi sel dan tubuh. Asid folik ni mesti ambil 3 bulan sebelum anda hamil ya! Bukannya dah sah hamil baru nak cari dan nak makan. Sebab by the time anda dah tahu yang anda dah hamil baru nak makan asid folik, masa tu dah berlaku pun persenyawaan dan tahap pertama pembentukan bayi anda. Kalau ada congenital heart disease seperti jantung berlubang, masalah organ dalaman yang tak sempurna, atau masalah saraf bayi, semuanya dah start dari situ dah. Dah terbentuk pun. Sedangkan fetus itu memerlukan asid folik ketika pembentukan zigot lagi. Di antara tujuan utamanya adalah untuk mengelak masalah neural tube disease, masalah saraf yang berlaku kepada bayi yang tak cukup asid folik.

Ade orang pula, rahim dia lemah. Menyebabkan dia mudah gugur ketika telah disahkan hamil. Bagi mereka yang bermasalah sebegini, elok untuk mereka ambil ESP yang kaya dengan protein berkualiti tinggi dan lengkap bagi menguatkan rahim. Setiap sel dalam badan kita ini memerlukan protein kerana protein adalah asas binaan sel. Jika sel pun tak cukup protein, ia akan menjadi lemah. Sel-sel yang lemah ini pula akan mempengaruhi kekuatan organnya. Dan di sini kita refer kepada rahim wanita. Ingin kuatkan organ, kita kuatkan dahulu sel-sel dengan memberikan protein. Baru lah rahim akan turut menjadi kuat.

Untuk lelaki pun ade ye. Jangan ingat untuk perempuan saje. Boleh jadi seseorang wanita itu mudah gugur kerana sperm tidak berkualiti. Fetus itu tidak bertahan lama kerana sperma yang membentuknya tidak berkualiti atau dalam erti kata lain, ada banyak kerosakannya. Untuk orang lelaki, elok amalkan Vitamin E yang memang dapat membantu menambahkan kesuburan dan menambahkan kualiti serta kuantiti sperma.

Set kesuburan memang antara set yang paling ramai orang cari. Tapi pastikan anda kenali masalah anda, supaya kita dapat bantu dengan lebih spesifik ๐Ÿ˜Š

Saya ada pengalaman manis customer saya yang amalkan GLA Complex, periodnya kembali normal dan dia berjaya hamil๐Ÿ˜. Rasa macam nak lompat pun ada heheh. 

Alhamdulillah GLA Complex menjadi asbab sahaja. Yang penting teruskan berikhtiar mencari solusinya. 

Kalau hormon anda sangat lintang pukang dan anda rasa anda nak membaikpulih dalaman lepas tak tahu nak cuba apa lagi dah, Vivix sesuai untuk dicuba. Vivix akan repair segala sel dan DNA yang rosak jadi betul semula dan fungsi tubuh pun akan diperbaiki. InsyaAllah lebih besar peluang untuk hamil. Sebab dah ade orang yang berjaya tau!

Kadang-kadang kita tak berjaya hamil kerana kita kekurangan nutrisi untuk berjaya hamil. Sebab itu anda perlukan bantuan suplimen.

 

Perlukan consultation lebih? Boleh hubungi saya untuk penjelasan lanjut ๐Ÿ˜Š. Saya sedia membantu anda dan consult anda tentang apa yang anda perlukan untuk kesuburan.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..
Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?
Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?
Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,
Wan Syahida
Rakan Konsultasi Shaklee Anda
www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top