0
Assalamualaikum semua dan salam sejahtera saya ucapkan. Semoga para pembaca saya semuanya berada dalam keadaan sihat dan dilindungi Allah.

Sabtu lepas saya dan suami telah travel ke selatan untuk hadiri majlis nikah kawan baik suami ๐Ÿ˜„. Macam biasa kalau travel jauh-jauh ni saya mesti packing emergency travel kit ni untuk anak-anak. 

 

Panadol & Nutriferon! Sebab selalunya time travel ni kita takleh nak jangka. Dulu saya dan suami pernah rasa susahnya nak mencari ubat ketika anak kami Ameerah tiba-tiba demam. Masa tu hari Ahad dan banyak kedai tutup. Kami dapat jumpa Panadol tapi nak cari pula lagi cawan. Ameerah masa tu susah nak makan ubat. Dia kena campur dengan air manis. Kena cari pula air ribena. Bancuh la ribena dengan Panadol untuk attract dia minum ubat. Semua ni tentu perlukan cawan dan sudu. Semua kami buat dalam kereta.

 Jadi dengan pengalaman yang dah ada ni, so kita prepare la siap-siap in case Ameer atau Ameerah jatuh sakit. Tak yah cari ubat di kedai. Segala cawan, sudu atau syringe, bawakan siap-siap. Kita je yang kenal anak kita macam mana. Jadi elok la kita siapkan awal-awal.

Paracetamol tu Ameer dapat masa amik injection Pneumococcal dulu. Doktor bagi just in case kalau Ameer demam. Tapi tak demam pun so banyak la lagi stok Paracetamol. ๐Ÿ˜„

Nutriferon plak saya memang selalu kena ada kat rumah untuk kesihatan anak-anak & diri sendiri. Setiap kali bila anak-anak ade tanda-tanda nak demam, saya akan terus bagi Nutriferon ni 1 sachet supaya immune system anak terbina secara semulajadi untuk lawan virus. Tak kira la demam, selsema atau lain-lain. Then bila betul badan demam, panas, baru saya bagi Paracetamol. Sebab Paracetamol memang berfungsi untuk menurunkan suhu badan serta pain killer. Supplemen adalah supplemen untuk diambil ketika sihat manakala ubat pula adalah ubat untuk diambil ketika sakit. Mesti faham itu ya. Kita perlukan kedua-duanya.

Sesiapa yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembuh sangat digalakkan untuk mengambil Nutriferon ni tau.

Sebab badan anda perlu develop immunity sendiri bila nak melawan virus atau penyakit seperti kanser. Virus tiada ubatnya! Termasuk lah virus demam denggi, virus HFMD, virus Zika, virus influenza, H1N1 dan seumpamanya. Sebab itu kita perlu ambil injection seperti yang digalakkan oleh KKM. Supaya selepas kita ambil suntikan, badan kita akan dapat membina immunity sendiri terhadap virus tertentu tersebut. 

Kenali Nutriferon
 

Nutriferon Adalah Penggalak Imunisasi Atau Immune Booster Kepada Tubuh.


Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954.


 

Setelah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon


Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh. 


Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli melalui pengedar Shaklee sahaja.


Nutriferon memang eksklusif. Untuk mendapatkan suntikan ini di hospital, kosnya boleh mencecah sehingga 2 ribu ringgit. Begitu mahal kan? Shaklee telah memudahkan kita semua untuk mendapatkannya. Hanya dalam bentuk sachet dan koyakkan saja ia ke dalam minuman untuk terus diminum.


Sebab itu lah saya sentiasa pastikan yang saya mempunyai Nutriferon ini di rumah dan sentiasa membawanya bersama dalam apa-apa trip keluarga atau percutian panjang mahupun percutian pendek.


Anda nak satu Nutriferon? Saya boleh bantu dan ajarkan cara consumption nya sekali.


*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.


These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.


Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..

Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?

Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?

Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?

 

Boleh hubungi,

Wan Syahida

012-6753078

Rakan Konsultasi Shaklee Anda

www.syahidashukri.com


Post a Comment

 
Top