0
Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. 

Pernah tak anda terlintas di fikiran, baik beli je supplement dari farmasi berbanding membeli supplement melalui Shaklee Independent Distributor. Sebab dua-dua pun sama, menjual supplement. Kalau anda nak beli Vitamin C contohnya, anda boleh je beli di farmasi (jenama lain). Jadi di sini saya ingin terangkan apa bezanya jika anda beli supplement di farmasi dan juga jika anda beli supplement dari distributor Shaklee. 

 

Seorang doktor, dia perlu selalu bertanyakan soalan-soalan kepada pesakitnya (selain kena diagnos) sebelum nak prescribe apa-apa ubat supaya dapat membantu pesakitnya dengan betul.

Manakala seorang konsultan $haklee macam saya, perlu selalu bertanyakan soalan-soalan kepada customer sebelum nak suggest apa-apa supplemen supaya dapat membantu customer lebih sihat dengan sebaik-baiknya ๐Ÿ™‚

Part ni sama je macam kalau beli supplemen kat farmasi. Ahli farmasi mesti kena tanya dulu untuk apa, ada masalah apa etc. Sebelum menjualnya. 

Tapi, ahli farmasi takkan ada yang akan contact customer tu semula untuk tanya macam mana perkembangan kesihatannya selepas consume supplemen ๐Ÿ˜Œ . Even if you just bought a Vitamin C from a pharmacist.

Jadi di sini peranan distributor Shaklee yang sepatutnya. Keep follow up and make sure that supplement works or not on him/her, ade masalah ke pada customer ataupun nak make sure cara consumption dia tu betui ka dak. Kalau salah, kita ajar, perbetuikan. Kalau dah betul tapi rasa tak ok lepas makan, kita explain kenapa supaya dia tidak risau. Kalau dah betul and akhirnya pelanggan rasa puas hati then itu la yang paling menggembirakan ๐Ÿ˜„

In the end we will always want to make sure our customers get what they want. 

Kalau dia nak atasi masalah resdung, kita akan suggest apa yang patut and make sure dia consume dengan cara terbaik, then keep continue consume n follow up lagi dia sampai dia rasa ada improvement and akhirnya terus hilang.

Kalau dia nak atasi masalah jerawat, kita akan suggest jugak apa yang patut, apa yang sesuai dengan keadaan kulit dia dan keep on follow up sampai dia rasa ada improvement. Jerawat dah hilang, nak atasi parut plak then we will help on that.

Same goes to those yang nak consume supplement Shaklee untuk betulkan hormon/period, nak detoks, nak atasi masalah lenguh-lenguh atau sakit-sakit badan, nak buang angin, nak hilangkan migrain, nak sembuhkan luka dalaman lepas operation, nak atasi kulit muka kusam, nak cergas, nak macam-macam lagi la ๐Ÿ˜‹. Setiap orang mesti ada masalah kesihatan dia.

Tapi jika anda beli di farmasi, tentu anda akan masih dapat membeli supplement Vitamin C yang anda inginkan. Tapi ahli farmasi itu takkan ada yang menghubungi anda semula untuk bertanyakan keadaan anda selepas anda consume Vitamin C tersebut.

Itu la keistimewaan anda ada distributor $haklee anda yang tersendiri ๐Ÿ˜„. Somebody yang betul-betul dapat bantu anda lebih sihat dengan nutrisi dan akan consult yang terbaik.

Sebab tu la kami selalu membaca, belajar dan tambah ilmu, attend health & wellness talks, nutrition workshops, listen to online talks from our nutritionists, baca journal kesihatan, discuss dengan pakar dan lain-lain. We have doctors, pharmacists and dietitians yang pro-nutrition.

It is a career tau. We are gaining knowledge ourselves and help other people too. 

Dan karier ini juga adalah salah satu ladang akhirat saya. InsyaAllah. 

Apa saja bisnes yang kita lakukan pastikan ia ada manfaat yang memberi pahala berpanjangan even sampai kita dah mati nanti..

So nak try apa-apa supplemen untuk kesihatan leh la tanya saya ok. Saya tolong setakat yang mampu InsyaAllah.

Tapi kami tak jual ubat. Nak beli ubat, anda boleh beli di farmasi. ๐Ÿ˜„

#ShyeShaklee 
Your Trusted SID ๐Ÿ˜„ 1143254

www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top