0
Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah.

Anda suka travel? Mesti suka kan! Saya pun, kebiasaannya travel domestic je la. Terutamanya waktu sambutan anniversary ataupun cuti sekolah. Biasa kita akan menginap di hotel. Atau kalau berkeluarga besar, kita menginap di homestay. Tak kira la di mana-mana pun kita menginap, kita tentu perlu mencari sumber air yang bersih untuk diminum kan?

Kalau rumah yang anda duduki itu tidak menyediakan water filter atau penapis air, anda perlu mencari air mineral. Kalau duduk di hotel pun sama. Atau anda jenis yang ambil je air paip dari bilik air hotel untuk dimasak dan diminum? 

Kalau masih belum ada anak, mungkin anda boleh buat selamba. Dulu saya pun pernah macam tu. Masak je air paip di hotel. Tapi sekarang saya dah ada anak-anak. Takkan saya nak gunakan air paip? Walaupun saya telah masakkan air di dalam cerek elektrik, pastikah saya yang air itu bersih? Bakteria boleh mati selepas dididihkan. Tapi air yang berisi dengan klorin, plumbum, aluminium dan bahan cemar yang lain tak mungkin boleh dihilangkan dengan memasaknya sahaja.

Jadi rajin-rajin la beli air mineral ketika bercuti. Tapi kalau anda malas atau leceh nak beli air bertong-tong, bawa je Jag Penapis Air Shaklee ni.

Haa best tau jag penapis air ni. Senang untuk dibawa ke mana-mana. Sejak saya dah ada Water Pitcher Shaklee ni, tiap kali saya pergi bercuti, saya hanya perlu membawanya sahaja. Tapiskan sahaja air paip hotel tu ke dalam penapis air ni dan siap untuk dimasak ataupun diminum terus. 

Kenapa Saya Memilih Get Clean Water Pitcher Ini?
 
  • Ia amat mudah digunakan. Tak perlu nak bersusah payah pasang ke singki.
  • Hanya tuangkan sahaja air ke dalam jag dan tak perlu tunggu lama. Air sudah ditapis dan boleh terus dituang ke dalam cawan dan diminum.
  • Kualiti air yang jernih dan rasanya yang sedap. Sama seperti penapis air yang mahal di pasaran.
  • Tak perlu bersusah payah mencuci filter kerana setial 303 liter (80 gelen) air hanya perlu tukar filternya sahaja. Senang kerja. Kalau filter lain, kena basuh kalau dah nampak kekuningan. Malasnya la ๐Ÿ˜‚
  • Mudah dibawa ke mana-mana. Nak balik kampung, nak jalan-jalan, berkelah dan lain-lain. Dijamin seisi keluarga dapat minum air bersih. Jadi tak perlu lagi beli air mineral. Buang duit dan mencemarkan alam sekitar dengan botol-botol plastik mineral.
  • Dan yang penting sekali, HARGANYA YANG MAMPU MILIK!! Kini semua orang pun boleh memiliki penapis air dengan harga yang sangat murah dan tidak perlu bersusah-payah lagi masak air, atau pergi ke kedai-kedai yang menyediakan tempat penapis air itu. Atau menghabiskan beribu-ribu ringgit semata-mata nak memiliki air yang bersih.
  • Menjimatkan duit. Manfaat masih boleh diperolehi. Tiada lagi air berkarat di rumah. Tiada lagi risiko meminum plumbum berat dan apa-apa jenis kotoran lain juga. 
Apa itu Get Clean Water Pitcher Shaklee?

Penapis air Shaklee Get Clean Water Pitcher merupakan sistem penapisan air multipaten teknologi terbaru. Penapis air Shaklee ini menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air dengan mengurangkan bahan pencemaran plumbum sehingga 99%.

Penapis air Shaklee Get Clean Water Pitcher merupakan sistem penapis air jenis jag yang pertama yang menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. Penapis air Shaklee ini berupaya menapis sehingga 303 liter air iaitu lebih kurang 80 gelen air bagi setiap penapisan.


Kelebihan Penapis Air Shaklee Get Clean Water Pitcher

1) Selamat

Menyingkirkan kandungan plumbum dan bendasing lain. Penapis air Shaklee Get Clean Water Pitcher berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar yang berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ianya juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association (WQA)) kerana penapis air ini berupaya mengurangkan plumbum dan bendasing lain.

2) Pilihan Bijak dan menjimatkan kos

Ramai di antara kita yang membeli air minuman di dalam botol di pasaraya ataupun di mesin-mesin penapis air berbayar. Sedar tidak sedar banyak duit dihabiskan untuk membeli air minuman ini. Sedangkan dengan penapis air Shaklee Get Clean Water Pitcher banyak duit dapat dijimatkan. Hanya beberapa sen sahaja yang diperlukan untuk seliter air tapisan penapis air Shaklee Get Clean water pitcher. Air yang ditapis menggunakan penapis air Shaklee ini dapat memberikan air yang bersih dan rasa yang enak.

3) Fungsi meter yang bijak. 

Mempunyai fungsi meter yang menunjukkan bilangan penapisan yang telah dijalankan oleh penapis tersebut. Selepas 80 penapisan, filter perlu ditukar.

4) Pemasangan yang mudah dan ringkas.

 Tidak banyak alat gantian yang diperlukan

5) Penyelenggaraan yang minimum.

Tidak perlu penyelenggaraan dari juruteknik terlatih. Anda boleh lakukannya sendiri.

6) Mudah alih. Ringan dan mudah dibawa kemana sahaja. 

Rekabentuk dan saiznya seperti jag air membuatkan penapis air ini mudah untuk di bawa kemana saja.

7) Alat gantian yang murah dan berpatutan. 

Blok karbon yang digunakan untuk manapis air sangat murah dan berpatutan harganya. Dengan harga tak sampai RM60, blok karbon ini mampu menapis air sehingga 80 kali tapisan bersamaan lebih kurang 3-4 bulan untuk keluarga yang mempunyai 4-5 orang ahli. Jadi kos penapisan air untuk sebulan hanyalah RM 15 sahaja atau 50 sen sehari!

 

Apakah kandungan yang ada dalam 1 set kit permulaan penapis air Shaklee Get Clean Water Pitcher ini?

  • Pitcher (Jag) x 1 unit
  • Housing kit (yang berwarna hijau dan putih) x 1 set
  • Blok karbon filter x 4 unit
 
Kenapa Shaklee?

Perbandingan dengan jenama lain:

 


Testimonial Pengguna Penapis Air Shaklee Get Clean Water Pitcher

 

 

 


 
 
Bagi sesiapa yang masih belum mempunyai penapis air di rumah, saya sangat-sangat menyarankan anda membeli penapis air di sini. Tak rugi pun beli. Kalau kita boleh beli macam-macam gadget seperti smartphone, tablet, laptop dan lain-lain lagi, kita patut beli juga penapis air ini untuk kesihatan keluarga kita. 

Sejak penapis air saya mengalami kerosakan, saya hanya menggunakan water pitcher ni di rumah. Sangat mudah dan cepat. Tak guna elektrik pula. Jadi elektrik pun jimat.

Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang penapis air Shaklee Get Clean Water Pitcher ini? Anda boleh menghubungi saya dengan cara-cara berikut:

Boleh hubungi,


Wan Syahida


SID 1143254


012-6753078


Rakan Konsultasi Shaklee Anda


www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top