0
Assalamualaikum semua pembaca. Semoga sentiasa dirahmati Allah hendaknya. 

Ni nak cerita sikit pasal ayam dan protein. Hari-hari kita mesti makan protein kan? Untuk kes rumah saya, kerap gak makan ayam ni sebab dah menjadi kesukaan anak-anak. Kalau ayam goreng je, mesti laku habis la.

Semalam waktu petang masa duk tengah masak n prepare ayam, suami saya nampak potongan-potongan ayam yang baru saya siap-siap potong sebelum nak masuk dalam freezer. 

Suami saya tukang beli ayam tapi dia baru perasan ada banyak lemak pada daging ayam tu. Suami saya selalu beli ayam organik je. Tapi tak kira la ayam organik ke apa ke, ayam sekarang memang gitu la. Lemak dan berisi. Perasan kan? Haaa nak tau kenapa?

Ayam-ayam sekarang walaupun kita beli yang organik dan tidak disuntik antibiotik dll, ia dibesarkan dalam kandang/persekitaran yang sempit berhimpit-himpit dengan ayam lain. Ya la pengusaha ayam tentu nak produce ayam banyak-banyak kan? Ayam-ayam ini tak banyak bergerak, tak banyak aktiviti. Hanya duduk diam dan makan makan dan makan aje. Dan kemudian ia membesar dengan sihatnya. Sebab tu la ayam sekarang banyak lemak yea. Kita makan pula ayam tu dan ia menyumbang kepada kolestrol kita pula. 

Tengok la ayam dulu dengan ayam sekarang.. Banyak sangat beza dan kualitinya. Ayam yang dulu 60 hari, baru cukup 1kg, la ni.. 40 hari dah reach almost 2kg. 

 

Jadi kita still boleh harapkan protein daripada ayam dan daging je? Ia sebenarnya tak cukup dan tak completely menyihatkan pun..

 

Sebab tu la saya tambahkan supplemen ESP dalam diet seharian saya untuk lengkapkan keperluan protein yang lengkap kesemua kumpulan asid amino dan berkualiti tinggi tau. 
 

Sebab protein adalah keperluan badan kita yang PALING ASAS. Tak lengkap protein harian kita, tak sihat la sel-sel kita nak membina dan berfungsi. 

Protein ni..makanan kepada sel. 

Jika sel mendapat cukup protein especially protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk untuk gantikan sel yang lama dan mati.

Jadi sebab tu orang yang consume ESP ni hari-hari, kulit dia bertambah cantik tau. ๐Ÿ˜„

 

Apa yang paling menarik mengenai ESP ini adalah, ia diperbuat daripada SOYA bukan GMO tau. Dan tahukah anda yang soya yang dipasarkan dalam dunia ni, 95% daripadanya adalah GMO? Jadi, memang payah la sangat-sangat nak dapatkan soya yang bebas GMO ni. Bukan senang dan susah nak dicari! Tapi kita dah ada ESP ni haa depan mata. Kualiti terbaik dan dijamin selamat. Of course ini lah pilihan saya! 

 

Nak try ESP ni gak? Whatsapp saya okey! Bulan ni tengah promo! Haa untung sangat-sangat nak dapatkan pada bulan ni. Bulan ni sedang berlangsung promosi ESP Buy 7 at the price of 6. Ataupun boleh beli 2 botol dan dapat diskaun 5%. 

 
 
Dengan pembelian 7 tong ESP dalam promosi Buy 7 at 6, akan melayakkan anda mendapat keahlian Shaklee secara percuma, postage percuma dan juga shaker yang awesome ni! Jadi senang nak shake shake ESP dan bawakan ke mana saja ๐Ÿ˜€

Berminat nak dapatkan? Hubungi sahaja nombor di bawah. 

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..
Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?
Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?
Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,
Wan Syahida
Rakan Konsultasi Shaklee Anda
www.syahidashukri.com

Post a Comment

 
Top