0
Bismillah..

Saya baru je selesai dengar recording daripada Pakar Nutrisi kami tentang info produk Vivix. 

Saya cuba kongsikan di sini apa yang menarik dan istimewanya Vivix yang menjadi produk premium Shaklee dan satu-satunya produk yang bertindak memperbaiki sel-sel badan hingga ke peringkat DNA. 

 

Vivix merupakan produk yang tinggi dengan Antioksidan yang mana ia mengandungi Resveratrol dan Polifenol Tumbuhan. Nutrien ini membantu melambatkan penuaan sel-sel badan.

Bila berlakunya proses penuaan ini, ia akan menyebabkan pelbagai penyakit dalam setiap individu tu tau. Bila sel-sel badan dan DNA kita mulai rosak, di situlah penuaan berlaku dan kita mula ditimpa penyakit. 

Pasti anda pun sedar gak kan? Kat Malaysia ni pun, penyakit orang tua-tua dah start dihidapi oleh orang-orang muda. Kencing manis, darah tinggi, sakit jantung, gout, dan macam-macam la lagi. Jadi tu tandanya orang-orang muda walaupun angka usia masih umur 30-an, tapi badannya adalah seperti berusia 70-an. Bila badan tak dapat nutrien yang tidak mencukupi, mula la ia menjadi tua. 

Ditambah dengan faktor pemakanan dan gaya hidup rakyat Malaysia yang tak sihat, jadi penyakit-penyakit ni sedang meningkat setiap tahun!

Statistik penyakit diabetes di Malaysia
 
Statistik penyakit jantung di Malaysia
 
Amat membimbangkan bukan? 

Oleh yang demikian, Resveratrol dan juga Polifenol Tumbuhan akan amat membantu kita untuk memperbaiki sel-sel dalam tubuh badan agar tidak rosak dan tidak menambah burukkan tahap kesihatan seseorang. 

Bayangkan sekiranya bahan asas sistem tubuh kita pun rosak, apa yang akan terjadi kepada organ?

Jadi sebab itulah penting untuk kita jaga DNA dan sel-sel badan kita lagi sebelum organ-organ dan badan kita sakit.

RESVERATROL DAN POLIFENOL TUMBUHAN - Mekanisme Dalam Penuaan Sel - 


 

Hakikatnya sel-sel badan kita mengalami kemusnahan setiap hari. Sehari sebanyak berjuta-juta sel badan kita akan mati. Lagi banyak badan kita terima radikal bebas, lagi cepat sel-sel kita rosak. Dan kalau lagi banyak DNA sel-sel badan kita yang rosak, penuaan badan kita ini akan berlaku dengan lebih cepat.

Jadi sebab itu lah tahap kesihatan setiap individu itu berbeza. Boleh jadi dua orang yang sama berusia 30 tahun, tetapi tubuh badannya berusia 70 tahun.

Bila DNA rosak dan musnah, badan kita jadi cepat tua. Bila cepat tua, sakit pun cepat je jadi. Lagi teruk, lagi kronik la penyakit kita macam sakit jantung, diabetes, darah tinggi dan lain-lain.

 


Aktiviti pengawalan genetik kita makin berkurang bila mana protein yang mengaktifkan DNA kita untuk bekerja tu dimusnahkan oleh radikal bebas yang badan kita terima. 

Jadi kalau kita nakkan pengawalan genetik kita lebih baik, kita kena makan benda-benda antioksidan bagi menghalang radikal bebas ni daripada merosakkan DNA kita. 

 

Seterusnya bila sel-sel badan kita banyak yang rosak, sel-sel akan kurang menghasilkan tenaga. Apabila setiap sel kurang tenaga, automatik badan kita akan kurang menghasilkan tenaga. Kita pun makin lesu, makin tua gitu. 


Seterusnya AGE protein dalam badan kita pun akan makin meningkat dan berkumpul. Apa tu AGE protein? AGE protein adalah advanced glycation end products yang terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit-penyakit kronik seperti diabetes dan juga penyakit jantung.

 

Jadi seterusnya, akibat daripada kesemua mekanisme kat atas tu, maka sel-sel badan kita pun banyak yang mati. Badan pun dah tak generate sel-sel badan yang penting untuk badan. 

Bayangkan kulit muka kita dah tak renew. That's why nampak kusam je. Kita perasan kulit dah makin kendur, kulit dah tak tegang lagi. Badan pun tak berjaya nak renew sel-sel yang baru untuk organ dan sistem tubuh badan. 

 

Jadi maka berlakulah penyakit-penyakit macam sakit jantung, kanser, diabetes dan juga arthritis.

 

Jadi di sinilah datangnya fungsi dan peranan Resveratrol dan Polifenol semulajadi daripada tumbuh-tumbuhan yang akan membantu menghalang kesemua kejadian kematian sel-sel DNA di atas tadi.

Pertamanya, nutrien Resveratrol dan Polifenol ni akan melindungi sel-sel badan daripada dirosakkan oleh radikal bebas. Jadi sel-sel badan kita pun dapat maintain, dilindungi malah dapat diperbaiki plak tu mana-mana yang dah damage.

Kedua, aktiviti pengawalan genetik pun menjadi lebih bagus bila radikal-radikal bebas ni tak berjaya merosakkan sel-sel badan. 

Ketiga, ia akan membantu meningkatkan penghasilan tenaga kepada sel-sel badan. 


Kalau anda lihat gambarajah di atas ni ada 3 gambar.

Yang pertama adalah control (tak letak apa-apa).
Yang kedua diletakkan Resveratrol sahaja.
Dan yang ketiga diletakkan Resveratrol dan juga Polifenol iaitu nutrien yang terkandung dalam Vivix. 

Jadi cuba kita lihat kesan daripada pengambilan Resveratrol dan juga Polifenol ni. Yang hijau-hijau tu tandanya ada lagi banyak mitokondria dalam sel. Lagi banyak mitokondria, lagi banyak tenaga dapat dihasilkan oleh sel-sel badan. Jadi lagi kita konsisten dengan Vivix, lagi banyak tenaga dapat dijana oleh badan.

Yang keempat, pengambilan Resveratrol dengan Polifenol ni akan mengurangkan lagi penghasilan AGE protein sebanyak 90% tau! Berbanding dengan Resveratrol sahaja sebanyak 30%. Jadi kita dapat kurangkan lagi risiko untuk dapat penyakit kronik! 

Best kan bila kita dapat elakkan penyakit kronik?

BANTU AHLI KELUARGA KITA

Jadi kalau kita suka kalau nak jaga kesihatan diri kita, mak ayah kita di kampung atau saudara-mara kita daripada penyakit kronik.. Tak kira la apa saja penyakit, jom la kita berikhtiar dengan Vivix ni.

Asasnya adalah sel-sel badan kita. Jika yang asasnya kita dapat rawat, kita dapat perbetulkan melalui makanan tambahan ini, InsyaAllah yang penyakit yang teruk-teruk tu berjaya diatasi malah berjaya dihalang.

Kita fokus untuk mencegah di samping cuba untuk tetap merawat. 

Tak kira la sakit apa pun macam strok, alzheimer, arthrithis, kanser, diabetes, slipped disc, hypertension, kerosakan buah pinggang, sakit jantung, lemah jantung, sakit-sakit sendi, lutut atau lain-lain, usahakan la dengan khasiat Vivix ni.

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..

Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?

Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?

Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,
Wan Syahida


Post a Comment

 
Top