0
 

Assalamu'alaikum semua ๐Ÿ˜„

Hari ni saya nak share tentang kandungan Vivix yang paling utama iaitu Anggur Muscadine. Tengok la gambar anggur ni. Besar kan? Macam bola golf. Anggur ni jaraaanng sangat dapat jumpa apatah lagi dapat makan sebab harganya sangat-sangat mahal. Bayangkan la sebijik anggur ni je boleh mencecah RM100 sebijik! ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ 

Tentang anggur, dalam Al-Quran pun Allah ada sebut. Sebenarnya ia adalah di antara makanan yang amat baik untuk kesihatan. Kini, sains pun dah banyak mengkaji tentang kelebihan buah anggur. Purple colournya memberi khasiat antioksidan semulajadi yang terhebat di dalam alam ni.

Tahu tak?

- Anggur ni dikenali sebagai super grapes kerana saiznya yang besar.

- Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis .

- Anggur muscadine tidak perlu disembur dengan air dan bahan kimia kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.

- Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom. Tetapi anggur muscadine ini mempunyai 20 pasang; lebih 1 kromosom daripada biasa yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.

- Bukan itu sahaja kerana ia merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak !

- Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham, Massachusetts pada tahun 2003, anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIEs

- Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins (OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.

- Ia mempunyai kadar RESVERATROL 6x lebih tinggi daripada anggur merah. 

Hebat kan anggur Muscadine ni?

Dan tahu tak yang ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – antikanser dan antiradang?

Sebab tu ia amat baik untuk mencegah kanser.

Tapi malangnya khasiat Resveratrol macam dalam anggur ni banyak terdapat dalam red wine. Orang Perancis yang biasa minum. Tak kan la kalau kita nak dapatkan resveratrol seperti anggur ni, kita nak kena minum red wine pula? 

Jadi, Shaklee telah buat ia dalam bentuk Vivix yang halal untuk kita nikmati. Malah Vivix telah diperkaya lagi dengan bahan-bahan tambahan super antioksidan yang lain juga seperti Purple Carrot, Ploygonum Caspidatum dan juga European Elderberry.

 

Dan lagi untung bila bulan Julai 2016 ni tengah ada promosi Vivix! 

❤️ Buy 6 Free 1
❤️ Atau Buy 2 Get 5% discount! 
❤️ Terus dapat free lifetime membership, free postage dan free consultation. 

Nak order, nak booking or nak tanya-tanya, boleh tanya saya terus okey. 

Whatsapp 012-6753078

Pengedar Shaklee anda yang sedia membantu,
Shye 
SID : 1143254

InsyaAllah saya akan berikan konsultasi yang terbaik buat anda ๐Ÿ˜Š

Post a Comment

 
Top