0
 

Sebagai seorang pengedar Shaklee, saya sebenarnya kerap gak dihubungi orang yang minta advice tentang camne nak boost up health atau yang nak improve kesihatan melalui pemakanan tambahan semulajadi Shaklee. 

Malaysians banyak sangat penyakit dan kurang nutrient, yes sebab pemakanan tak jaga, tak cukup & lifestyle susah nak ubah. 

Tapi walaupun demikian saya rasa bersyukur bila kesedaran orang mula bertambah & orang pun mula nak perbaiki kesihatan.

Paling membuatkan saya happy bila orang yang dah cuba makanan tambahan Shaklee berikan feedback positif yang buat diorang rasa happy dan sihat, dah tak kerap sakit macam dulu malah kesihatan pun dah makin improve. 

Kalau boleh saya recall, ada customer saya yang kerap selsema dah kurang selsema, yang period tak regular sekarang dah makin regular, yang mudah sakit jika salah makan, sekarang dah tak mudah sakit, yang demam lekas sembuh, anak yang kurang selera makan dah berselera makan, yang berjerawat kata sekarang jerawat dah kurang, yang lemah-lemah badan sekarang dah rasa energetic, yang tak larat puasa, sekarang dah rasa larat, yang complain badan gemuk dah berjaya rasa seluar dan baju makin longgar... Memang banyak tak terkira sebenarnya. 

Ni la antara perkara yg seronok dan menceriakan bila saya buat bisnes Shaklee tau. 

Dalam masa yang sama kita belajar tentang ilmu kesihatan daripada pakar nutrisi dan doktor-doktor yang dah jadi member Shaklee. Daripada situ, kita dapat tolong ramai orang untuk improve kesihatan.

Belum lagi cerita tentang housewives yang kita dapat bantu tambah pendapatan melalui biz Shaklee ni.

Orang kata, hidup tu lebih bermakna bila kita dapat membantu lebih ramai orang. Dan saya harap dengan asbab Shaklee saya dapat membantu lebih ramai orang especially untuk diorang lebih kuat beribadah sehari-harian ๐Ÿ˜Š

Lagi best bila segala usaha kita itu mendapat income
sampingan lagi daripada Shaklee melalui bonus yang kita dapat setiap bulan. Bagi seorang surirumah, dapat extra income tu rasa best dah sangat-sangat. Daripada duit pendapatan tu lah kita dapat cover mana-mana keperluan kewangan kita dan juga dapat membuat simpanan ataupun pelaburan untuk masa hadapan.

Sebab inilah kenapa saya sangat passionate dengan bisnes Shaklee ini. Saya dapat ilmu kesihatan yang sangat-sangat berguna, saya dapat tolong orang lain jaga kesihatan, saya dapat extra income dan saya juga dapat tolong surirumah lain dapat extra income. Malah, saya juga dapat develop skill bisnes dan marketing saya. Ada juga skill leadership kalau kita berminat nak pergi lebih jauh lagi dalam bisnes Shaklee ni dan raih lagi banyak bonus dan trip daripada Shaklee. Selain tu saya juga dapat kenalan dari serata Malaysia hehe. Seronok berukhuwwah bagi seorang surirumah seperti saya yang hari-hari hanya berjumpa dan bercakap dengan anak-anak, suami dan kalau orang luar pun hanya jiran-jiran dan cikgu sekolah anak. Heheh.

Semoga anda pun seronok melakukan bisnes atau pekerjaan yang anda lakukan. 

Sesuatu pekerjaan tu bila kita buat dengan gembira dan minat yang mendalam, hidup akan jadi lebih bermakna dan lebih memuaskan. 

Betul kan? ๐Ÿ˜‰

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..
Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?
Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?
Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,
Wan Syahida

Post a Comment

 
Top