0
Bismillah.

Assalamualaikum semua. Mungkin anda dah start kenal sedikit sebanyak tentang Vivix Shaklee. Bagaimana ia bertindak sebagai antioksidan, antipenuaan dan juga antikanser, apa dia kandungan dalam Vivix, khasiat-khasiatnya yang sangaaat bagus dan pelbagai lagi testimoni orang yang dah pernah cuba Vivix.

Jadi hari ni saya nak kongsi dengan lebih detail tentang kajian klinikal yang para saintis Shaklee telah jalankan ke atas Resveratrol dan Polifenol iaitu nutrisi yang terkandung dalam Vivix dan juga effect dia ke atas subjek atau bahan-bahan ujikaji iaitu penyakit-penyakit tertentu.

Selain daripada kajian klinikal terhadap kandungan Vivix, saya juga akan kongsikan kajian klinikal ke atas orang yang consume Vivix. 

Yang pasti, semua produk Shaklee termasuklah Vivix, memang diyakini sangat-sangat kebagusannya sebab banyak ujian dan penyelidikan sebegini dilakukan. Bukan oleh orang biasa tau. Tapi oleh saintis dan pakar-pakar dalam bidang ini. Yang mengkajinya pun bukan calang-calang orang tau. Tapi Nobel Prize Winner. Hebat, memang hebat. 

 

Sebenarnya dah banyak ujian klinikal dilakukan ke atas bahan-bahan ini. Tapi di sini kita akan lihat mana satu yang bermanfaat untuk kesihatan yang baik untuk kita ambil tahu. 

 

Dalam ujian klinikal pertama daripada Jepun yang saya tunjukkan ini, Resveratrol membantu mengurangkan risiko penyakit kanser kolon. Kanser kolon merupakan penyakit kanser nombor 1 yang dihidapi kaum lelaki ya. 

Cuba anda lihat gambarajah di atas, di sebelah kanan, atas sekali. Ada 4 kotak. Ada control iaitu yang tak letak Resveratrol. Dan ada RES iaitu plate yang diletakkan Resveratrol. Yang dot dot dot hitam di kotak kiri tu, itu adalah sel-sel tumor daripada kanser kolon. Jadi apa yang berlaku, Resveratrol akan membantu mengecilkan sel-sel kanser itu. Boleh lihat kat graf di bawahnya untuk melihat bilangan koloni kanser yang berkurangan setelah diletakkan Resveratrol. 

 
Kedua adalah kajian klinikal ke atas sel-sel kanser payudara atau breast cancer. Kanser payudara pula merupakan pembunuh nombor 1 kaum wanita. Ujian di atas ni menunjukkan yang Resveratrol membantu menghalang atau mengurangkan sel-sel kanser di payudara. 

Jadi cuba anda lihat gambar di huruf C. Ada 3 piring. Piring pertama yang ada spots hitam tu adalah control. Yang mana mereka letakkan sel-sel kanser payudara. Piring kedua, mereka letakkan Resveratrol dan anda boleh lihat spots hitam tu berkurangan. Bila mereka letak laaagi banyak Resveratrol, lagi hilang la sel-sel kanser tu. Dalam graf kat bawah tu dia ada tunjuk yang dia letakkan 32 micro mol Res dan 64 micro mol Res. Yang 64 micro mol tu paling sikit koloni kanser yang tinggal. 

 
Seterusnya apa pula manfaat Resveratrol ke atas penyakit jantung? Untuk penyakit jantung. Resveratrol akan bertindak sebagai antioksidan dan juga antiradang. 

Di atas ni ada 4 gambar rajah. Yang pertama adalah sel-sel normal yang ada keradangan iaitu yang warna merah-merah dot dot dot tu. Yang kedua yang tulis TNF alpha, mereka letakkan pewarna atau agen yang menampakkan lagi kat mana inflammation tu berlaku. 

Gambar rajah ketiga pula adalah campuran sel-sel yang ada radang tadi dengan sejenis drug yang bernama anti-fractalkine yang akan membantu mengurangkan keradangan atau inflammation. 

Jadi agen drug itu akan dapat mengurangkan radang. Tapi dalam gambar rajah keempat bila ditambah dengan Resveratrol, ia akan laaagi membantu mengurangkan keradangan itu. Lihat la dot dot dot merah yang jauh lebih sedikit berbanding gambar yang ketiga tadi. 

Masalah radang ini jika ia terjadi, ia akan menyebabkan sel badan anda rosak khususnya di bahagian arteri dan kemudian akan menyebabkan plaq terbentuk. Kemudian terjadilah penyakit jantung.

 
Seterusnya, manfaat Resveratrol lagi ke atas kesihatan adalah ia akan dapat mengurangkan kemusnahan kolagen di dalam tubuh badan kita. Sebab kolagen ini juga mudah dimusnahkan oleh radikal bebas yang ada dalam badan kita. 

Jadi bila radikal bebas di dalam badan dimusnahkan oleh Resveratrol, ini akan dapat melindungi kolagen kita dalam badan dan kemusnahan kolagen itu dapat dilambatkan.

 
 
Resveratrol juga dibuktikan mampu mengelak dan mengurangkan kanser serviks dan juga Alzheimer. Boleh lihat dalam ujian klinikal seperti di atas. 

Jadi sebenarnya Resveratrol ni sangat-sangat membantu mereka yang bimbang dihidapi kanser ataupun yang sedang berjuang melawan kanser. Alzheimer pun ia boleh bantu.

 

Haa yang ini kajian ke atas orang yang consume Vivix pula. Kajian ini diketuai oleh Dr. Elizabeth Blackburn. Beliau merupakan pemenang Nobel dalam bidang perubatan pada tahun 2009 tau. Dan beliau juga merupakan board member dalam Shaklee Scientific Advisory. 

 

Shaklee telah melakukan Telomere Study di mana mereka mengkaji dan membandingkan DNA orang yang telah mengambil produk Vivix selama 5 tahun dengan orang yang tidak mengambil sebarang supplemen. 

Kebiasaannya pengkaji lain akan ambil result darah dan membandingkan bacaan report darah lain-lain individu untuk melihat tahap kesihatan masing-masing. Tapi dalam Telomere Study ini, mereka bukan membandingkan report darah tapi membandingkan DNA terus!

 

Hasil kajian yang didapati menunjukkan orang yang mengambil Vivix selama 5 tahun itu mempunyai Telomere yang lebih panjang sebanyak 40% dalam DNAnya jika dibandingkan dengan orang yang tak ambil sebarang supplemen langsung. 

Dalam gambarajah di atas, garisan hitam itu adalah control iaitu orang yang tak ambil supplemen langsung. Lihat pada usia mereka ketika 80 tahun, terdapat perbezaan yang ketara dari segi panjang Telomere.

Dalam gambarajah tu, orang yang mengambil Vivix itu pada ketika usianya 80 tahun, Telomere dalam DNAnya adalah bersamaan dengan Telomere orang yang baru berusia 41 tahun yang tak makan supplemen especially Vivix! Ini disebabkan Vivix akan membantu melambatkan pemendekan Telomere sebanyak 40%. 

Jadi orang yang makan Vivix tu ibaratnya dia boleh cakap kat orang yang sebaya yang tak makan supplemen tu "Hey, my body now is as young as when you're 41 years old!"

 

Ada satu lagi kajian yang dibuat yang menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengamalkan Vivix mempunyai Telomere yang lebih panjang sebanyak 11% berbanding dengan orang yang tidak mengamalkan Vivix. 

 

Jadi jika anda lihat kepada khasiat dan kebaikan Resveratrol dan Polifenol tumbuhan ini, ia sangat membantu untuk melindungi sel, mengekalkan keremajaan, melambatkan penuaan sel dan membantu untuk rasa lebih muda sepanjang masa. Jadi sebab itu lah ia perlu diambil setiap hari untuk kesihatan luaran dan juga penting untuk dalaman juga. 

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..
Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?
Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?
Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,
Wan Syahida

Post a Comment

 
Top