0
Teks : Wan Syahida Kahar

Bismillah.

Biasanya kita golongan mak-mak lah yang terlebih risau akan kesihatan dan nutrisi anak-anak. Anak kurang selera makan, tak cukup makan, tak nak makan, makan makanan merapu je yang dia nak, yang berkhasiat tak nak. Makan sikit-sikit, makan lepas tu buang, makan ikut 'mood', makan ikut suka hati, makan main-main, makan memilih, dan macam-macam lagi masalah dan alasan mereka. Susah kan!! Biasanya masalah ini timbul bila anak kita dah mula memasuki usia 1 tahun ke atas. Kalau masa masih bayi, badan debab-debab belaka. Pipi tembam rasa nak cubit-cubit. Peha pejal dan badan pun berisi. Tapi bila dah membesar, mula lah tak nak makan makanan yang kita suapkan. Runsing kita dibuatnya.

Masalah demam lagi, selsema, batuk, asma, eczema atau gatal-gatal, antibodi lemah, kerap demam dan lain-lain lagi masalah kanak-kanak. Yang pentingnya wahai ibu-ibu, mantapkan antibodi mereka, InsyaAllah, biarkan badan mereka sendiri yang boleh menentang virus-virus dan bakteria yang memasuki badan mereka. Bagaimana kita nak mantapkan antibodi mereka sedangkan makan pun tak nak, tak cukup dan lain-lain seperti yang saya senaraikan tadi? Jika anak-anak kita makan pun, adakah cukup nutrien untuknya?

Saya amat mengesyorkan pengambilan madu secara kerap untuk anak-anak. Madu memang merupakan makanan sunnah yang hebat untuk meningkatkan daya tahan tubuh badan daripada diserang penyakit. Madu sendiri telah disebut di dalam Al-Quran tentang mujarabnya untuk kesihatan tubuh badan manusia. Jika anak anda boleh makan madu jika disuap, Tahniah! Bagus sangat. 

Tapi malangnya bagi sesetengah bayi dan kanak-kanak kecil yang tak nak disuap apa-apa. Madu pun tak nak. Nasihat saya, bekalkan kepada mereka multivitamin supaya badan mereka dapat memperoleh nutrien-nutrien penting untuk tingkatkan antibodi. Bayi dan kanak-kanak nak makan multivitamin camne? Ada pula yang susah nak minum multivitamin dalam bentuk sirap yang boleh dibeli di farmasi atau yang diberikan oleh doktor. 

Saya cadangkan Meal Shakes keluaran Shaklee untuk anak-anak anda yang bermasalah. Yang tak bermasalah pun bagus sangat untuk 'consume' Meal Shakes ni jika anda sangat 'concern' untuk tingkatkan antibodi anak-anak anda agar kekal sihat dan tak mudah jatuh sakit di sepanjang tumbesaran mereka. Malah amat bagus untuk menaikkan berat badan anak-anak yang tak minat untuk makan. Bagaimana? Dengan meningkatkan selera makan anak-anak anda dengan faedah Meal Shakes ini. 

Berikut di antara testimoni yang diberikan oleh ibu-ibu yang pernah mencuba Meal Shakes ni kepada anak-anak mereka :












Baca lagi kelebihan Meal Shakes ini DI SINI : Masalah Anak Kurang Selera Makan.

Berminat untuk mencuba Meal Shakes? Boleh hubungi saya untuk dapatkannya. Hubungi saya di 012-6753078 untuk sebarang pertanyaan. Beli dengan saya, anda berhak untuk mendapatkan sebarang konsultasi secara percuma dan berterusan. :-)

Nak membeli dengan harga yang lebih murah? Bulan ini ada Promosi Hebat! Buy 3 Get 1 Free!



Nak membeli dengan harga murah secara berterusan? Dijemput untuk menjadi ahli Shaklee untuk menikmati harga ahli untuk Meal Shakes dan sebarang produk Shaklee yang lain. Anda juga berpeluang untuk menambah pendapatan secara sampingan dengan berbisnes Shaklee. Mari 'join' group bisnes kami dan ubah kehidupan anda ;-)

Hubungi saya, rakan Shaklee anda.
Wan Syahida
Shaklee Independent Distributor
ID : 1143254
SMS / Whatsapp : 012-6753078

Post a Comment

 
Top