0
Teks : Wan Syahida Kahar

Serbuk Collagen Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang paling premium selepas Vivix. Ia merupakan produk kolagen terbaik dan berkualiti tinggi serta tulen yang mengandungi 4000mg RSS (Red Snapper Scale atau Sisik Ikan Merah) dan bukannya diperbuat daripada kolagen seperti produk-produk lain seperti gamat, lembu, Yak, rumpai laut, jagung atau daripada plasenta tetapi daripada sisik ikan merah yang lasak, mahal dan berkualiti tinggi. Collagen Shaklee ini mudah diserap oleh badan kerana mempunyai molekul yang sangat ringan iaitu kira-kira 1000 Dalton per molekul. Berbanding dengan kolagen di pasaran yang molekulnya besar dan kurang memberikan kesan kerana sukar diserap oleh tubuh badan.

Collagen Shaklee juga ada probiotic di dalamnya yang membantu penyerapan maksimum di dalam usus. Ditambah lagi dengan Vitamin C dan B-Complex.

Berikut merupakan tujuh bahan utama collagen powder Shaklee:

- Carmellia japonica
- Ekstrak Pfaffia
- Kolagen ikan merah
- Ekstrak kerang-kerangan
- Lactobacillus acidophilus
- Vitamin C
- Vitamin B

Tahukah anda bahawa ikan merah ini berada di kedalaman 5000m dari paras laut? Ia menjadikan sisik ikan merah ini sumber collagen yang premium dengan kurangnya kadar pencemaran dan tahan lasak.

Kadar penyerapan tinggi collagen sisik ikan merah berbanding dengan collagen dari sumber biasa.

Fungsi-fungsi bahan-bahan utama yang terdapat dalam collagen powder.

Bila sebut tentang collagen, ramai yang beranggapan collagen hanya untuk awet muda, kulit anjal dan gebu. Namun sebenarnya ramai pengamal collagen terutamanya Shaklee Collagen Powder menjadi pengguna setia kerana masalah sakit sendi tulang semakin berkurangan. Masalah rambut putus dan bercabang pun dah berkurangan. Selain awet muda, kulit gebu dan anjal, banyak kesan positif lain yang diterima. Antaranya juga, senang nak bangun tidur.

Banyak testimoni yang pernah diterima, antaranya muka dah kelihatan lebih licin, parut-parut dan jeragat dah makin hilang dan yang paling mudah perasan perbezaannya biasanya suami masing-masing. Bukan kulit muka sahaja yang semakin halus malah seluruh badan pun sama sebab produk ini memberikan kecantikan luaran dari dalaman.

Kelebihan dan Kebaikan Collagen Powder Shaklee :

1) Anti Penuaan
- Mengecilkan liang-liang pori yang kelihatan
- Menghilangkan kedutan dan garis-garis halus

2) Melembap
- Melembabkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan gatal-gatal pada muka

3) Mencerah
- Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata

4) Menegang
- Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara

5) Menyubur
- Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar.

6) Mengembalikan keanjalan

- Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

7) Meningkatkan Pergerakan

- Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang


Sepanjang September 2014, terdapat promosi Beli 6 kotak dapat 7 kotak daripada Shaklee. Memang menguntungkan. Rugi kalau tak grab peluang ni... Saya sendiri pun tak nak lepaskan peluang ini.

Bagi yang belum menjadi ahli Shaklee, inilah masa yang paling sesuai untuk memperolehi keahlian percuma dengan pembelian satu set Shaklee Collagen Powder (Beli 6 Percuma 1). Apa yang bestnya jadi ahli Shaklee? Antaranya adalah penjimatan sehingga 15-20% dalam setiap pembelian produk Shaklee sekiranya anda menjadi ahli Shaklee.


Antara faedah-faedah yang bakal anda terima sekiranya mendapatkan satu set Shaklee Collagen Powder sepanjang bulan ini:

- Anda akan rasa perubahan kulit dari kasar ke halus mulus.
- Anda akan dapati parut jerawat dan jeragat semakin pudar.
- Anda akan perasan rambut kurang gugur malah makin kuat.
- Anda akan rasa lebih bertenaga dan segar bila bangun pagi.
- Anda akan perasan yang pergerakan tulang dan sendi lebih lancar tanpa bunyi kriok kriok.
- Anda akan perasan keuntungan dapat free sekotak Shaklee Collagen Powder.
- Anda akan dapat keahlian PERCUMA bernilai RM75/RM85.
- Anda akan dapat cash rebate pada pertengahan bulan depan sekiranya dah menjadi ahli.

Promosi ini berlangsung sepanjang bulan September 2014 je. Memang berbaloi-baloi. Kalau nak cuba pun, bulan ni lah masanya!

Sekotak collagen powder mempunyai 15 sachet dan biasanya orang akan perasan perubahan pada sachet ke-4. Menakjubkan!


Whatsapp/SMS Shye di 012-6753078 segera untuk sebarang pertanyaan atau order. Nak menjadi ahli juga boleh. Pastinya ia pelaburan untuk kesihatan dan kecantikan yang menguntungkan ;-).

Post a Comment

 
Top