0
Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar?

Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling. 

Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan :-)

 

PERSIAPAN KESIHATAN DIRI KETIKA TRAVEL


When u're travelling, benda paling penting yang anda mesti miliki adalah 2 ni:


1) Badan yang sihat yang tak sakit, dan

2) Badan yang bertenaga


So, saya mesti prepare dengan supplements penting ni setiap hari dan ke mana saja!


1st of course Vitamin C (yang 2 lonjong panjang tu). Saya ambil AT LEAST 4 biji setiap hari. Tapi bila terlalu sibuk sampai tak sempat nak makan, selalunya 2 biji je sehari. 


Tujuan Vitamin C? Untuk tingkatkan sistem imunisasi badan dan elakkan daripada mudah jatuh sakit. Tambahan pulak tempat yang kami nak pergi tu cuacanya sejukkkk jadi bimbang la kalau mudah selsema ke apa. Kalau badan sakit pulak, tak best nak jalan-jalan. 


Next adalah B-Complex (yang warna kuning tu). Setiap hari at least sebiji. Tujuan B-Complex? Untuk jana tenaga & supaya badan kita tak jadi letih sangat. 


Pastu malam sebelum tidur saya akan makan lagi sebijik supaya esok paginya saya dapat bangun dengan lebih bertenaga & hilang segala keletihan. 


Hasilnya? Awesome sangat! Walaupun malamnya penat gila, tapi esoknya bila bangun tak terasa letihnya. Bila combine sekali dengan Ostematrix lagi la best gila.. segala sakit n lenguh otot jadi hilang terus! Tido pun serius lena & sangat berkualiti. Sebab tu esoknya rasa sangat fresh!


Maklumlah anak weolls ni ngada sikit. Ameer ni asyik la nak berdukung ke mana saja. Ameer pun bukan ringan. 13kg+ beratnya kami kena gilir-gilir dukung.. lenguh tangan tok sah kata la.. Memang kami kena kuat.. ๐Ÿ˜„ Jalan pun bukannya sikit-sikit. Nama pun travel so berjalan kaki tu memang boleh dikatakan sangat kerap! Kalau anda tak kuat, anda jugak yang akan rasa tak best.


Lastly tambahan untuk saya dan jugak anak-anak: Nutriferon! 


Walaupun takde sape yang demam tapi adalah bagus untuk setiap orang tingkatkan pertahanan badan. Siapkan perisai sebelum jatuh sakit. Dan bila ada yang demam, extra dos Nutriferon gak yang saya akan bagi.


So Vitamin C & B-Comp ni untuk saya dan juga untuk suami. Dia pun kena sihat la sebab nak kena sama-sama jaga anak-anak kan...


Oh ye jangan lupa jugak water intake yang mencukupi!


Baru la travel pun lebih seronok & tenang InsyaAllah. ๐Ÿ˜„


So friends, persiapkan diri dengan sebaiknya ok sebelum berjalan jauh. Ini yang paling penting untuk anda sediakan. ☺️


Remember!: Vitamin C, B-Complex, Nutriferon, Ostematrix sebelum tido & enough water intake ๐Ÿ‘๐Ÿผ


Berminat untuk order, boleh hubungi saya untuk pertanyaan dan pembelian. Berserta konstultasi untuk setiap supplemen Shaklee. :-)


Salam Sayang,


Wan Syahida Kahar


SID 1143254


012-6753078


Rakan Nutrisi Shaklee Anda


www.syahidashukri.com


Post a Comment

 
Top