0

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..

 


Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak... 


Adalah MEAL SHAKES.


Yes ke mana saja saya akan bawa. 


Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya bawa & hari-hari tetap tak miss bagi kat Ameer & Ameerah.


Walaupun ketika menghadiri kenduri-kendara.. saya akan pastikan saya tak miss bagi Meal Shakes. 


Sebab saya rasa masa berjalan ke luar la waktu yang anak-anak paling susah nak dapat nutrien secukupnya. Sebab kita berada di tempat orang atau majlis orang.


Kadang-kadang takde lauk yang sesuai untuk kanak-kanak. Banyak yang pedas-pedas. Ataupun makanan yang tak menarik untuk kanak-kanak. Sudahnya makan nasik kosong je anak kita. Biasa terjadi atau alami??


Kesian anak kita!! 


Masa naik flight.. pun sama. Banyak lauk orang dewasa. Budak-budak takkan minat dengan lauk yang dihidang. Selalu nak nasik, nak ayam goreng je. Pastu tak nak pedas!! Sayur tak nak makan. Buah pulak memilih.


Tambahan pula bila waktu makan jadi lewat sebab travelling dan anak-anak dah kelaparan & keresahan. Bila lapar mula la meragam. 


Jadi di sini pentingnya saya berikan Meal Shakes untuk dibancuh bersama susu anak. Kadang-kadang untuk waktu kecemasan macam ni la.. 


Bila travelling, emosi anak kena jaga. Perut kena jaga. Sebab semuanya akan sangat-sangat mempengaruhi mood bercuti.


Jadi... Meal Shakes ni mudah sebab ia dilengkapi dengan Multi-vitamin & Multi-mineral, kaya dengan fiber dan juga protein dan semuanya tersedia dan lengkap dalam bentuk serbuk je. Perisa Vanilla yang sedap plak tu!


 


Jadi senang kita nak bancuh bersama susu anak. Ia akan lengkapkan kekurangan nutrien anak ketika berjalan. 


Lagi satu bonus, Meal Shakes ni amat membantu menguatkan sistem imun anak. Malah mengenyangkan dan memberikan kecergasan sebab dia protein. So anak-anak jadi lebih sihat, cergas, cepat kenyang, selesa & happy nak berjalan.


Bila Meal Shakes kaya dengan fiber, anak-anak pun mudah lawas & takde la adegan-adegan sakit perut.. 😄


Serius best ada Meal Shakes ni. Yang pasti ia takkan ubahkan perisa susu malah bagi lagi sedap & creamy lagi ada la!


Sebab tu saya takkan culas bawa Meal

Shakes ni. Sebagaimana pentingnya hari-hari kena minum susu, sebegitu penting la juga hari-hari kena minum Meal Shakes.


Tak banyak pun! Cukup sehari 1 sudu besar pun ok.


Saya recommend sangat Meal Shakes ni parents bagi kat anak-anak...


Minat nak try boleh gitau saya ok!


Wan Syahida Kahar


Rakan Nutrisi Shaklee Anda


SID 1143254


012-6753078


3 tahun bersama Meal Shakes

Post a Comment

 
Top