2

Assalamualaikum semua. 


Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test. 


Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun lepas. So lepas dapat result tadi, terus compare dengan yang tahun lepas ๐Ÿ˜‚


 


Surprisingly saya punya BACAAN KOLESTROL MENURUN dari 5.1 sehingga 4.6 !! 


Gituuuu Shaklee effect saya. 


Tu la sejak dapat result kolestrol 5.1 tahun lepas tu, terus saya insaf dan jadi rajin amalkan OmegaGuard fish oil ๐Ÿ˜„


Borderline ialah 5.2 tau. So mana la saya tak cuak.


Kalau sebelum ni malassss. Right after that result last year, terus saya start on OmegaGuard. And now it paid off bila bacaan saya menurun ke paras yang lebih selamat. Alhamdulillah.. ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„


Selain OmegaGuard, saya juga amalkan Lecithin namun ia tak begitu konsisten. Saya lebih jaga OmegaGuard intake saya. 


Alhamdulillah.. towards a healthier life. ☺️


Note: Yang kiri ni result blood test hari ni (24 Disember 2016). Yang belah kanan tu result blood test tahun lepas (around October 2015).


Boleh zoom in yang saya bulat merah tu ๐Ÿ˜„


Sebab tu... OmegaGuard fish oil memang ternyata elok untuk orang yang nak jaga paras kolestrol.


Kenali OmegaGuard Shaklee



OmegaGuard merupakan minyak ikan terbaik di dunia yang tinggi dengan kandungan Omega-3, EPA dan DHA. 


 


Salah satu sebab kenapa ia begitu istimewa adalah kerana OmegaGuard ini telah melalui 3 peringkat proses penyulingan. Perkara ni memang sangat jarang dilakukan oleh pengeluar supplemen minyak ikan kerana prosesnya yang memakan belanja yang mahal. 


OmegaGuard juga menepati gred piawaian farmaseutikal yang ditetapkan. Ia dihasilkan daripada ikan laut beriklim sejuk.


Kenapa Pentingnya 3 Kali Proses Penyulingan Untuk Menghasilkan OmegaGuard?


1. Untuk menapis logam berat seperti merkuri dan bahan pencemaran yang lain

2. Mencegah oksidasi dan trans lemak

3. Mengurangkan bau dan rasa ikan ke tahap yang minima


Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik


 

Perbandingan di antara minyak ikan (fish oil). Lemak ikan atau Omega-3 yang banyak terkandung di dalam OmegaGuard? 


Jika dibandingkan, OmegaGuard memiliki kandungan Omega-3 yang paling tinggi dan paling tumpat berpandukan gred farmaseutikal iaitu lebih 85% daripada kandungan OmegaGuard!


Ketika kita memilih minyak ikan sebagai supplemen kita setiap hari, pastikan yang ia kaya dengan Omega-3, EPA dan juga DHA. Baca terlebih dahulu label di belakang botolnya sama ada ia hanya banyak lemak ikan ataupun Omega-3, EPA dan DHA?


Lihat juga kandungan pada setiap biji dan juga setiap hidangan (per serving)


Ia sangat penting bagi memastikan apa yang kita pilih adalah yang paling tepat dan berkesan. 


Bagaimana OmegaGuard Membantu Menurunkan Paras Kolestrol?


Asid lemak Omega-3 yang terkandung dalam OmegaGuard inilah yang membantu dalam menurunkan paras kolestrol dalam badan kita


 


Omega-3 ini akan menurunkan kadar triglyceride dan kolestrol jahat iaitu LDL. Ia juga dapat meningkatkan kolestrol baik iaitu HDL, seterusnya menurunkan kadar tekanan darah. Kadar triglyceride dalam darah inilah yang merupakan indikator terbaik bagi mengenalpasti kesihatan jantung kita. 


Sebab itulah juga, OmegaGuard sangat terkenal dengan fungsinya yang dapat membantu mengawal penjagaan jantung terutamanya di kalangan warga emas.


Jika anda, suami/isteri, mak/ayah atau atuk/nenek serta keluarga yang mengalami masalah kolestrol tinggi, saya amat mengesyorkan agar anda menghadiahkan kepada yang tersayang OmegaGuard fish oil keluaran Shaklee ini. 


Pastinya Omega fish oil keluaran Shaklee adalah berpadanan dengan mottonya:


Sentiasa Selamat

Sentiasa Berkesan

Sentiasa Mesra Alam


Ianya lebih selamat dan semulajadi berbanding ubat-ubat kolestrol yang berasaskan dadah dan boleh memberikan kesan sampingan di luar sana. 


Berminat untuk mendapatkan OmegaGuard? Saya boleh bantu anda dapatkannya dan memberikan konsultasi cara-cara pengambilan OmegaGuard yang berkesan dan efektif untuk menurunkan paras kolestrol. 


Hubungi saya ya.


Salam sayang,

Wan Syahida Kahar


SID 1143254


012-6753078


Rakan Nutrisi Shaklee Anda



Post a Comment

  1. Alhamdulillah, semestinya penjagaan kesihatan memang sangat penting, sekarang ni penyakit akibat kolesterol semakin meningkat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Kalau tak jaga, risiko besar la untuk jadi pesakit IJN.

      Delete

 
Top