0
Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.

 

Ada tak yang alami masalah camni? Tekak gatal, hidung gatal, pastu dah start la nak berhingus. Biasanya inilah tanda-tanda nak demam, batuk dan selsema. Kalau saya, saya biasa sangat dapat simptom macam ni. 

Apa yang berlaku?

Sebenarnya ini petandanya sistem imun badan anda dah pun dicerobohi. Imun anda dah tak cukup power nak lawan virus atau radikal bebas yang menceroboh menyebabkan virus tu dah bermaharajalela dalam tubuh anda.

Jadi apa nak buat?

Anda perlukan anti-oksidan yang mampu menghalang kegiatan-kegiatan anasir jahat ni. Anda perlukan sesuatu untuk bantu menyembuhkan. 

Contohnya? 

Apa yang boleh membantu adalah nutrien dan vitamin daripada buah-buahan atau sayur-sayuran, especially yang kaya dengan anti-oksidan. 

Vitamin C 

Paling mudah, telanlah Vitamin C dalam dos yang tinggi (tapi mesti ikut timing tau supaya tak membazir sebab Vit C ni mudah larut ke dalam air n wasted masuk urine bila berlebihan). 

Garlic Complex

Boleh jugak telan Garlic Complex sebab ia adalah antibiotik alami dan semulajadi.. Untuk yang resdung, memang sesuai try Garlic.. Bayangkan sebiji garlic tu ibarat satu labu bawang putih. Jadi mudah kan bila kita telan sebiji pil garlic untuk dapatkan khasiat satu labu bawang putih? Mudah, cepat dan sangat berkesan untuk orang yang selsema. 

Kebaikan garlic atau bawang putih ini adalah ia bagus untuk melawan kuman. Biasanya kuman ni menyebabkan resdung dan sinus. Jadi kalau orang yang ada masalah resdung, cubalah amalkan garlic atau bawang putih.

Nutriferon

Nutriferon adalah makanan tambahan semulajadi yang dirumus khas untuk menaikkan interferon dalam tubuh badan kita. Interferon tu pula adalah askar-askar dalam badan kita yang bertindak menjaga pertahanan badan kita. Jadi kalau kita tingkatkan interferon dalam badan kita, bermakna kita sedang tingkatkan sistem imun badan kita.

Sebab itu, Nutriferon ni amat elok untuk mengelak demam dan menyembuhkan demam. Ia akan membantu menguatkan imun dan juga melawan virus.

Air Yang Mencukupi

Dan yang paling penting, minum banyak air atau air suam.. Sebab badan anda perlu flush n clean itself. Plus badan anda perlu jalankan fungsinya. Jadi bantulah ia dengan water intake yang mencukupi okay! ๐Ÿ˜Š

Musim hujan cam sekarang ni memang mudah nak jatuh sakit. So, jagalah kesihatan ye. Kurangkan aktiviti 'menziarahi klinik' atau kena MC ๐Ÿ˜„

Berminat untuk order? Boleh hubungi saya secara Whatsapp untuk pertanyaan dan konsultasi ya. InsyaAllah saya cuba membantu anda. :-)

Salam sayang,

Wan Syahida Kahar



Rakan Nutrisi Shaklee Anda


Post a Comment

 
Top