0
Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Saya doakan agar anda semua dirahmati dan dilindungi Allah sentiasa. 

Aktiviti hari Sabtu saya yang lepas adalah mengemop lantai. Untuk mengemop lantai, saya mesti perlukan bantuan suami sebab kalau saya nak mengemop waktu saya seorang sahaja yang menjaga anak-anak di rumah, takut-takut waktu duk mengemop, anak datang dekat kawasan licin dan terjatuh. Jadi saya mesti juga kena tunggu hari minggu untuk buat kerja mengemop ni. Sambil saya sibuk mengemop, suami saya layan anak-anak dan jaga supaya tak datang ke tempat licin. Kalau mop waktu anak tidur, masih bahaya sebab anak-anak saya akan tetiba bangun dan datang main kat tempat licin.

Jadi sementara suami cuti, kita kemaskan dan mopkan lantai rumah biar licin dan riang gembira rasa hati bila tengok lantai dah bersih. Hihihi.

 

Saya gunakan Basic H ni tau. Hehe berkilat & memuaskan hati ๐Ÿ˜€. Basic H ni merupakan sejenis sabun organik yang sangat pekat atau depa panggil ia Organic Super Cleaning Concentrate. 

 

Disebabkan kepekatannya, kita hanya memerlukan sesudu kecil sahaja dalam satu baldi air untuk tujuan mengemop lantai. Jadi ia memang sangat jimat dan tahan lama. 

Ia adalah sejenis sabun yang non-chemical and non-toxic jugak tau. Jadi tak risau bila ada anak-anak kecil bergolek-golek atas lantai ke atau kutip makanan yang terjatuh ke. 

Memang berkilat jugak tau jadinya lantai kita. Ha tengok tu gambar kat atas tu. Sampai shining nampak lampu tu. Happy saya bila tetamu pun datang nampak bersih dan licin je lantai rumah. 

Tapi biasalah kalau dah namanya ada anak-anak kecil di rumah, sekejap aje bersihnya. Minggu depan kena mop lagi. Itupun kalau sempat. Rutin biasa la hehe. 

Kita kaum isteri memang ade rutin mencuci dan membersih pada hujung minggu kan? Tapi masalahnya untuk saya, saya paling tak tahan dengan bau chemical. 

Saya takdela sampai tahap sesak nafas ke apa semasa mencuci guna produk biasa. Tapi serius hidung rasa tak selesa sangat. Dan saya tak suka kesan yang saya berikan kepada peparu saya bila saya hidu bahan-bahan kimia yang berbahaya dalam sabun pencuci. Nafas pun perlu selalu ditahan-tahan masa mencuci sebab tak nak bau chemical berbahaya ๐Ÿ˜–

Then saya mula beralih kepada Organic Cleaner Basic H yang super concentrated ni. Sebenarnya selalunya saya guna Basic H ni untuk basuh sayur dan buah.

So now selain mop lantai dan basuh sayur buah, lantai toilet dengan keseluruhan tandas pun saya guna Basic H ni. Terasa sangat aman di hidung!

Bau natural. Langsung tak bau tajam pada hidung. Boleh bernafas secara normal ketika mencuci bilik air. Bersih pun bersih. 

Lebih selamat untuk hidung saya. Serius saya boleh bernafas macam biasa je dan tak perlu takut membahayakan peparu semenjak guna Basic H nih. 

Saya sangat recommend Basic H ni kepada semuaaa isteri yang mementingkan kebersihan plus kesihatan diri sekali. Serius! Try la Basic H ni! 

Tahan lama gak sebab skali bancuh dalam botol spray pun sesudu kecil je yang diperlukan. So tambah jimat untuk kita ๐Ÿ˜
Saya memang sukakan Basic H ni. Tak best rasa kalau tak ada. Boleh dikatakan multi-purpose la sabun ni. Pernah juga saya gunakan ketika rendam baju kerja suami yang ada kotoran degil. Saya rendamkan semalaman supaya lebih senang untuk saya sental dan cuci buang kotoran tu. 

Nak guna clorox untuk memutihkan pakaian putih memang boleh. Tapi kalau baju berwarna takkan nak pakai clorox kan? Jadi Basic H ini lah jawapannya. Membantu menghilangkan kotoran yang degil. Tapi jangan la bandingkan Basic H dengan Clorox ya sebab Clorox bahan kimia dia sangat tinggi. Kesan pemutihannya juga amat mudah dan cepat. Tapi kalau kerap rendam Clorox, lama-lama nanti rosak pula baju kita. Basic H adalah lebih selamat dan organik untuk alam dan pakaian kita. 

Fakta Mengenai Basic H

Tahukah Anda? Shaklee Basic-H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada tahun 1960. 

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah dan boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi, pH seimbang, tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak dan kepekatan berganda.

 
Best kan? Ibu-ibu dan para isteri mesti suka punya kalau ada sebotol di rumah! 

Tak mahal okey! Tak sampai pun RM50. Hikhik.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..
Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?
Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?
Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,
Wan Syahida
Rakan Konsultasi Shaklee Anda



Post a Comment

 
Top