0
 Ada beberapa sebab kenapa saya tetap setia dengan Shaklee, tetap terus amalkan supplimen Shaklee dan terus mengajak orang lain untuk mencuba Shaklee.

Selain daripada sistem bisnesnya yang bagus, adil dan patuh syariah, saya amat sukakan Shaklee sebab:

1) Produk yang berkualiti tinggi

Kerana terlalu obses dengan kualiti, Shaklee sanggup membelanjakan berjuta-juta USD sehingga 300 juta USD setiap tahun bagi tujuan kualiti dan R&D sahaja.

 

Dan ujian yang mereka lakukan itu bukannya terhadap produk yang dah siap sahaja tau malahan setiap bahan yang digunakan dalam produk itu juga diuji keselamatannya daripada bahan kimia dan racun.

 
Kalau nak tau apa ujian kualiti yang banyak sangat tu dan apa yang melibatkan kos yang tinggi sangat tu, ni dia:

 

Setiap bahan tau. Tu ha baca: Standard keselamatan kami tinggi tidak terhingga (dalam poster ni). 

Kalau lah bahan yang mereka gunakan itu tidak mencapai standard atau piawaian yang mereka tetapkan atau rosak contohnya, bahan itu akan direject walaupun sebesar atau sebanyak mana pun ia.

Pernah terjadi suatu peristiwa di mana sebuah ladang Alfalfa yang membekalkan Alfalfa kepada Shaklee telah dikesan mempunyai sejenis 'strain' pestisid atau bahan terasing yang tidak sepatutnya ada. Sebenarnya ladang tu tak pakai pun bahan kimia. Tapi sebelum tu telah terjadi ribut berhampiran ladang itu dan mungkin disebabkan tu, ada bahan kimia dari tempat lain yang tersebar melalui angin ribut ke ladang Alfalfa itu. Disebabkan itu, Shaklee telah reject keseluruhan batch Alfalfa itu walaupun sedikit je dikesan. Shaklee rugi? Tak. Yang rugi adalah ladang tu sebab Shaklee dah tak nak beli dan ladang tu tak ikut piawaian yang dikehendaki.

Apabila syarikat lain menyedari hal ini, mereka berebut-rebut ingin membeli batch Alfalfa tu sebab mereka tahu, standard Shaklee amat tinggi. Dah tentu ladang tu jualkan saja kerana tak mahu kerugian. 

Shaklee memang sangat-sangat mementingkan kualiti.
Boleh la sampai kategori obses. Belum lagi cerita tentang Landmark Study yang keputusannya sangat hebat. 
 
2) Inovasi Shaklee telah pun mencapai 100 tahun lamanya

Anda pernah dengar jenama supplemen lain yang dah lama dalam industri makanan tambahan juga? Ya memang ada. Tapi Shaklee tetap menang yang paling lama dan tertua sebab Dr. Forest Shaklee yang pertama kali memformulasikan dan mencipta multivitamin pertama di dunia iaitu pada tahun 1915. Namanya Shaklee Vitalized Mineral. Maknanya kini ia dah berusia 101 tahun. Pada hari ni multivitamin tu dah bernama Vitalea Iron Formula. 101 tahun tu sangat la lama okey! Syarikat lain ada juga tapi tak sampai 101 tahun. 
 
 

Dan daripada tempoh 100 tahun tu, berlaku banyak inovasi dalam supplimen keluaran Shaklee dan Shaklee terus menghasilkan produk yang pelbagai dan amat bermanfaat.

 

Minuman protein pun Shaklee antara yang first time buat. Pun sama dah lalui inovasi sehingga kini. 

 

3) Supplimen Shaklee mempunyai formulasi yang khas bagi mengoptimumkan lagi keberkesanannya.

Contohnya Vitamin C milik Shaklee mempunyai teknologi Sustained Release di mana sebijik Vitamin C tu akan hanya melepaskan vitamin C nya sebanyak 100mg pada setiap jam sehingga 5 jam kerana sebijik tu hanya ada 500mg Vitamin C. 

Ini menguntungkan pengguna sebab badan kita akan sentiasa dapat supply Vit C tu setiap jam. Kalau dibandingkan dengan Vitamin C 1000mg, badan tetap akan serap 200mg sahaja paling maksimum dalam satu jam. Kemudian bila pill itu dah selesai melalui fasa penyerapan, masih ada lagi Vitamin C yang tak diserap. Yang lebihan ini akan dibuang saja ke dalam urine pengguna. Rugiiii!

Jadi kalau anda pengguna yang bijak, anda pasti akan memilih Vitamin C yang jenis sustained release.
 
Shaklee selalu ada formulasi yang akan membantu mengoptimumkan penyerapan nutrien itu. Contoh lagi multivitamin Vitalea. Vitalea telah membuktikan yang ia merupakan multivitamin yang paling pantas larut dalam air dan terurai apabila dibandingkan dengan multivitamin yang lain. Anda boleh try sendiri di rumah. Ambil pil Obimin (contoh) letak sebiji dalam segelas air kosong. Satu lagi gelas air kosong letakkan Vitalea. Anda pasti teruja. 

 

4) Shaklee ada Halal dan ia diiktiraf oleh JAKIM

Ini sebab paling utama kenapa saya hanya pilih Shaklee. Saya sendiri ada pengalaman membeli kalsium jenama lain. Setelah habis sebotol, ketika saya ingin membeli kalsium sama yang baru, baru terdetik nak baca betul-betul label botol kalsium itu. Terkejut saya! Dan sedih juga. Bila rupa-rupanya kalsium yang saya makan selama ni itu Made in China. Dan ada source bovine (lembu). Saya kecewa dan menyesal. Saya cuba juga search di Google ada tak info halalnya. Saya tak jumpa. 

Sekarang saya dah makan kalsium Ostematrix Shaklee yang ada sijil halal. Alhamdulillah lega! 

 

Ini Sijil Halal Shaklee keluaran Islamic Services of America untuk tahun 2016. Alhamdulillah yakin dah kita ;-)

Ha itu lah dia. Banyak dah sebab kenapa saya memilih Shaklee dan tetap setia. InsyaAllah saya cerita lagi sebab-sebab yang lain dalam entry yang lain. 

Jadi tak hairan lah kenapa ramai yang meminati produk Shaklee. Kalau anda masih belum pernah mencubanya, anda rugi. Anda rugi sebab kesihatan kita tak boleh dilengah-lengah penjagaannya. Ada peluang, kita jaga baik-baik mulai sekarang kerana kita semua memang tak sihat sepenuhnya. Pasti ada kekurangan kerana pemakanan kita yang tidak sempurna dan tidak akan sempurna pada zaman yang moden ini. Jadi, manfaatkanlah kualiti produk Shaklee ini untuk pelaburan kesihatan anda. 

 
Shaklee is truly one of a kind and has the quality of its own.

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..
Ingin dapatkan suplimen untuk anda dan keluarga dengan harga istimewa?
Ingin mendapatkan tips ekslusif yang percuma?
Ingin menjana side income 2-5 angka setiap bulan hanya dari rumah?
 
Boleh hubungi,
Wan Syahida
Rakan Konsultasi Shaklee Anda



Post a Comment

 
Top