0
Teks : Wan Syahida Kahar
Gambar : Koleksi Inspirasi dan Mama Jutawan

Wahai Ibu Bapa, betapa pentingnya nutrisi yang cukup buat anak-anak kita dan anak-anak orang lain. Anak-anak saudara kita, anak-anak kawan-kawan kita dan semua anak-anak di Malaysia. Kehidupan kanak-kanak hanyalah sekali. Usah rosakkannya dengan kekurangan nutrisi penting kepada anak-anak. Usia kanak-kanak adalah waktu yang paling penting untuk kita bekalkan nutrisi yang berkhasiat untuk tumbesaran mereka. 

Bayangkanlah apabila sekali anak kita demam, kita dah lepaskan peluangnya untuk bermain dan menimba kemahiran yang baru pada hari tu. Dia dah kurang satu hari pergi ke sekolah. Satu hari rugi berbanding rakan-rakannya yang lain. Anda pula, satu hari terpaksa MC di rumah bagi menjaga anak. Jika anda terpaksa minta cuti, satu hari daripada jumlah 'Annual Leave' anda terpaksa anda gunakan dan anda dah kurang satu hari untuk memanjangkan tempoh percutian bersama keluarga anda. Satu hari anda terpaksa ke klinik dan membeli ubat-ubat buat anak yang sakit. Tambah menggusarkan lagi kaum ibu bapa apabila anak-anak jenis yang susah nak makan ubat-ubatan. Kita juga kasihan sangat bila melihat anak-anak kita terpaksa memakan ubat yang bukannya bagus sangat (terutamanya ubat yang tidak disyorkan kepada bayi di bawah 2 tahun). Andaikata anda bertindak lebih jauh dan lebih berusaha untuk mencari jalan mencari kaedah pencegahan daripada rawatan, nescaya anda pasti akan dapat kurangkan 'ziarah' ke klinik, ke hospital, tak perlu lagi meminta MC, tak perlu lagi memohon cuti dan anda tak perlu lagi menelefon guru sekolah anak anda mengatakan anak anda jatuh sakit lagi dan tak dapat hadir ke sekolah.

Sekiranya saya mencadangkan suatu multi-vitamin yang sangat baik untuk mencukupkan nutrisi anak-anak anda, mahukah anda mengetahuinya?

Saya tidak cakap sebarangan. Saya juga suka amanah dalam kerjaya saya. Sebelum saya menjual produk pendidikan, saya pasti akan 'apply' dan cuba berikan kepada anak saya dahulu yang mana yang sesuai dengan usianya. Begitu juga dengan produk Shaklee yang saya telah ceburi ini. Saya sendiri telah menghadiri kursus bengkel nutrisi yang diadakan Shaklee. Saya menimba ilmu daripada mereka yang pakar. Saya mendengar daripada pakar nutrisi yang berpengalaman. Saya menghantar dan membalas e-mail daripada ahli nutrisi Shaklee tentang sebarang keraguan saya tentang produk Shaklee. Saya tidak akan membuta tuli menjual. Apatah lagi membuta tuli membeli dan tidak membuta tuli memberikannya kepada anak saya. Saya juga akan memastikan sebarang kemusykilan saudara-mara saya yang bertanya akan terjawab dengan bertanya kepada yang pakar. Yang pastinya, saya sendiri berikan kepada anak saya setelah saya yakin dengannya dan kemudian melihatkan hasil yang positif daripadanya. Dalam masa yang sama, saya bertanya kepada rakan-rakan yang pernah mencuba produk yang sama demi bertanya hasilnya (tak ramai, baru 2 orang kawan rapat saya). Kata mereka, memang menjadi. Mereka perasan, anak-anak mereka telah makin berselera makan dan sihat-sihat. Mereka perasan, kekerapan demam dan sakit dah semakin berkurangan. Ini saya tanya 'personally' dan sembang-sembang mesra sahaja. Bukannya mereka pelanggan saya pun. Hanya sekadar ambil tahu dan 'caring' kepada rakan-rakan.

Dalam Shaklee, kita ingin membantu. Tanyalah kepada mana-mana penjual Shaklee, ada tak mereka mencuba produk Shaklee sendiri dan berikannya kepada ahli keluarga sendiri? Tentunya ada. Dan mereka telah merasai perbezaannya. Dengan hasil yang positif itu, tambahan pula dengan ilmu yang kami timba dengan produk-produk Shaklee, kini giliran kami untuk menyebarkan kebaikan Shaklee. Dan saya, saya suka sebarkan maklumat dan khasiat yang baik buat para ibu bapa dan anak-anak mereka, sesuai dengan 'niche' saya dalam pendidikan awal kanak-kanak, kerana ini adalah 'passion' saya. Jika tidak, takkan saya berminat untuk menjual produk pendidikan kanak-kanak?

Saya amat menggemari Meal Shakes. Antaranya sebab keharumannya. Asalnya saya belikan untuk anak saya yang agak kurus (tapi tinggi). Saya juga nak berikannya nutrisi yang lengkap semampu saya. Tambahan lagi dia agak kurang makan. Tak sangka pula yang lama-kelamaan saya perasan yang anak saya sering 'meminta' makanan. Saya fikir, adakah kerana Meal Shakes? Saya memang hairan. Dan telah bertanya kepada rakan-rakan. Ya, memang mereka pun alami perkara yang sama. Tidak lain tidak bukan, effect Meal Shakes. 

Sekarang saya INGIN sangat-sangat untuk ibu bapa lain merasainya juga. Kebetulan saya suka menjual produk pendidikan awal kanak-kanak. Maka Meal Shakes ini pasti akan membantu tumbesaran otak dan fizikal anak-anak serta membantu mereka untuk lebih fokus dalam setiap permainan, pembelajaran, pembacaan serta aktiviti mereka. Dan yang penting, makin kurang jatuh sakit! Dalam erti kata lain, antibodi badan mereka semakin kuat dengan khasiat yang ada di dalam Meal Shakes ini. Semuanya dengan izin Allah juga.

Berikut Perkongsian Tentang '"Kesian Anak Kita...."
















Bagaimana? Kesian kan? Memang kesian.

Dahulu, saya pernah kongsikan Testimoni Meal Shakes daripada ibu-ibu lain di sini : Mencukupkan Nutrisi Anak-anak.

Di antara testimoni yang hebat dan menarik pandangan mata saya adalah tentang berat badan anak dah makin 'normal' dalam graf yang dikongsi seorang ibu. Daripada bawah garisan, terus naik. Marvellous tak marvellous? Paling saya suka, tentulah apabila anak-anak dah makin kuat selera makan dan dah makin kurang sakit-sakit. Alhamdulillah. Dengan izin Allah juga kan?

Untuk mempelajari apa itu Meal Shakes dan kandungan yang terdapat di dalamnya serta khasiat-khasiatnya, boleh baca entry ini : Masalah Anak Kurang Selera Makan.

Di antaranya adalah, Meal Shakes ini merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap 9 asid amino yang diperlukan tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Ia mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk asid amino yang perlu dan juga tidak perlu.

Ia sarapan segera yang mampu dibeli, lazat, ideal, rendah kolestrol, rendah lemak dan tinggi dengan fiber bagi anak-anak yang ada masalah sembelit. Ia mengandungi agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan penyakit.

Promosi Oktober 2014 Beli 3 Meal Shakes dapat Percuma 1 Meal Shakes sedang berjalan. Sekiranya anda sedang fikir untuk mencuba, hanya inilah masanya. Harganya adalah paling murah pada bulan ini. Dan masa yang paling berbaloi untuk anda mencubanya hanyalah pada bulan ini sahaja sebelum harganya akan kembali kepada asal. Untuk menjimatkan anda, anda boleh berkongsi membeli 3 canister Meal Shakes ini bersama rakan-rakan dan dapatkan 1 Meal Shakes percuma buat diri anda. Promosi terhebat kan?

Untuk sebarang pertanyaan tentang Meal Shakes atau ingin terus order, hubungi saya dengan SMS/Whatsapp di 012-6753078 (Syahida) sebelum berakhirnya Oktober sekiranya ingin penjimatan yang hebat. Hubungi selepas itu juga boleh tapi harganya telah kembali kepada asal.

Dan sekiranya anda ingin terus menjadi ahli Shaklee, kecil tapak tangan, nyiru saya tadahkan. Sangatlah berbesar hati saya uruskan keahlian anda agar anda sendiri yang mendapatkan segala penjimatan dengan produk-produk hebat Shaklee. 

-Shye-
Shaklee.Independent.Distributor
012-6753078

Post a Comment

 
Top