0

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)


Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more.


Dan bila orang nampak saya concern tentang ni, mereka minta advice. 


Selalu la sangat sangat sangat, especially ibu-ibu muda yang complain, sakit-sakit pinggang. Dulu takde. Tapi sekarang selalu je rasa. Kejap kebas, kejap sakit kaki. 


Sahabatku, itu la tandanya kalsium dalam badan kita dah banyak ditarik anak. Kita hamil, beranak, menyusu, and period setiap bulan... tu semua akan SANGAT menggunakan kalsium. Jadi tak heran la sakit pinggang tu biasa. Dah tu kita dah rasa macam dah tua pulak ๐Ÿ˜‚


Ada yang tanya, nak amalkan apa untuk sihat maintain (insyaAllah). Lagi-lagi bila kes-kes kanser dah makin kerap berlaku tak kira umur, tak kira siapa. 


Amalkan la makanan yang tinggi antioksidan, macam buah-buahan berry, anggur, dan buah-buah yang berwarna. Lagi kuat warna buah atau sayur tu, lagi tinggi la antioksidannya tau. So, makan la buah banyak-banyak. 


Antara yang paling pekat warna buahnya adalah anggur. Kulit dia bagus (yang paling berwarna), begitu juga dengan bijinya dan isinya.


Saya sendiri amalkan Vivix yang kaya dengan khasiat Anggur Muscadine. 


 

 


It's a kind of Supersized Grape yang kulitnya keras & tebal. Luarbiasanya dia, dia tak perlu pun pesiticides untuk tahan daripada jangkitan kuman atau bakteria. Daya tahannya yang kuat tu la yang buat dia sangat bagus. 


Kromosom dia pun lebih daripada anggur biasa. Tapi nak dapatkan effect yang kuat & terbaik, sebijik je tak cukup. Dan sebijik dia pun, terlalu mahal! Boleh cecah RM100 je sebijik ๐Ÿ˜ฑ


Aduhh tapi sebab saya sangattt sangat nak elakkan kanser yang amat menakutkan, sekarang lagi saya dah amalkan Vivix ni yang super kaya dengan khasiat Anggur Muscadine. 


35 biji Anggur Muscadine ni je dah memberikan 14 mg antioksidan. 


Kalau nak buat 1 botol Vivix yang 150mL pulak, agak-agak berapa la bijik anggur yang dipakai? Banyakkk dan mesti mahal. So dia memang kaya sangat-sangat dengan antioksidan.


Anggur Muscadine ni jugak mengandungi Ellagic Acid yang mampu menyekat penghasilan sel kanser (menurut American Institute of Cancer Research).


The only grape yang ada Ellagic Acid tau. Anggur jenis lain takde!


Dan yang menarik, ia mengandungi 2 kali ganda lebih Vitamin C.


Ya Allah.. Hebatnya ciptaanMu ni. Anggur is so special dan disebut juga dalam Al-Quran.


Ini la salah satu sebab kenapa saya pilih & usaha gak untuk ambil suplemen Vivix.


Sebab saya tahu, saya takkan berkemampuan kalau nak beli dan bancuh sendiri jus anggur berkualiti macam ni setiap hari. 


Jangan kata nak buat jus, cari harga anggur pun dah failed. ๐Ÿ˜…


Jarang kottt orang buat jus anggur. Mahai. Arak je la orang buat. Yang pekat-pekat dan beralkohol lagi tu. Arak tu mahal kan? ๐Ÿ˜…


Setakat yang ada, air Ribena ๐Ÿ˜‚. 


Tapi nak sihat, nak bebas kanser, kena la melabur untuk makanan yang sihat. Dan memang selalu, makanan yang mahal tu la yang lebih sihat. Kalau junk food? Dah tentu la murah ๐Ÿ˜„


Vivix bukan arak. Ia completely halal. Also very pure. Percaya tak dia tak leh beku dalam freezer? Boleh try letak & tengok! 


For all these reasons & benefits, akhirnya harga Vivix pun orang dah tak pandang.


Antaranya saya la ๐Ÿ˜. Sekarang saya dah minum hari-hari Alhamdulillah.


Kalau nak try jugak, sekarang la sesuai sebab tengah promo. Cepat tau sebelum akhir January!


Contact Shye 012-6753078


SID 1143254


Rakan Nutrisi Shaklee Anda


Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


#AmazingVivix

Post a Comment

 
Top