0
Teks : Wan Syahida Kahar

Antara yg biasa ditanya orang dan customers saya adalah vitamin apa yg 'best' dan bagus untuk kulit especially yg berjerawat? (Kes semua nak nampak lebih cantik la ni). Tak kira la anda pakai produk kecantikan apa pun atau yg paling mahal sekalipun dan tempek kat muka, semua tu hanya bertindak secara luaran je. Apa yg lebih penting adalah dalaman anda sendiri. Sihat dalam, barulah sihat di luar dan kulit muka pun sihat secara semulajadi, lebih licin, parut-parut jerawat hilang malah jerawat pun dah tak nak singgah. Tak perlu pakai foundation tebal-tebal lagi atau concealer untuk tutup bekas-bekas jerawat tu. Ada cara yg lebih mudah! Untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik dan semulajadi dari dalam, makanlah Vitamin C secara konsisten! Banyak kebaikannya kalau anda rajin ambil Vitamin C ni. Tak susah hanya sebiji je sekurang-kurangya setiap hari dan kebaikannya banyaakk sangat untuk tubuh badan. Tapi Vitamin C yg bagaimanakah yg paling bagus untuk dimakan?

Sedikit info mengenai VITAMIN C :-)

VITAMIN C mampu mencerahkan kulit wajah serta mencantikkan kulit seluruh badan. Hanya makan sehari 1 biji setiap hari (ambil 30 minit selepas sarapan/lunch or dinner). Dalam masa 1-4 minggu kesannya kulit semakin cantik, tiada cela, jerawat-jerawat mula mengecut, parut-parut jerawat, jerawat di belakang badan juga turut hilang.

1 tablet Vitamin C = 500mg = 7 biji buah oren.

Selain mencantikkan kulit, Vitamin C ni sesuai bagi:
  • Orang yang mempunyai resdung
  • Gusi berdarah
  • Orang mengandung untuk tambahkan imun dalam badan
  • Melawan virus dalam badan
  • Membantu untuk mengurangkan paras kolestrol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress
  • Baik untuk orang yang pernah buat operation kerana Vit C mampu memulihkan luka dalam badan
  • Dan juga baik untuk perokok

Vitamin C ini 100% halal, dijamin dan berkesan.

Sangat sesuai untuk vegetarian. Apakah Vitamin C yang sesuai? Apa bezanya SLOW RELEASED & BUFFERED?
  • BUFFERED Vitamin C bermaksud non-acidic. Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah gastrik yang serius.
  • SLOW RELEASED / TIMED RELEASE bermaksud, kandungan Vitamin C diserap perlahan-lahan ke dalam tubuh dalam jangka masa beberapa jam yang panjang. Jadi, kalau nak pilih Vitamin C, pilihlah yang SLOW RELEASED / TIMED RELEASE kerana tubuh kita hanya memerlukan beberapa mg sahaja dalam satu-satu masa. Maka, slow released ini membantu dos Vitamin C yang kita ambil diserap perlahan-lahan, bukannya sekaligus (merugikan, sebab Vitamin C berlebihan hanya akan dikumuh melalui urin).

Antara produk Vitamin C yang reputable dan berkualiti, adalah dari jenis TIMED RELEASE.

Untungnya Vitamin C Shaklee, ia adalah jenis timed release ini dan sebotol Vitamin C Sustained Release mengandungi sebanyak 180 biji tablet. Banyak tu. Boleh tahan sampai 6 bulan lamanya kalau sehari makan satu butir Vit C je...

Setakat ini saya dah cuba consume Vitamin C secara konsisten sejak berpantang dulu (selepas kelahiran Ameer 5 bulan yang lalu). Memang jelas nyata lah muka dah tak berjerawat macam dulu. Lebih cerah dan licin rasanya.... Sukaaaaa sangat-sangat dengan perubahan nie :-)

Kalau nak cuba Vitamin C Shaklee ni, bagitau saya k. Bulan Disember 2014 ni ada promotion harga murah gila-gila... Nak harga kasih sayang, sahabat dan sesama ibu-ibu yang prihatin akan kecantikan macam kita-kita ni, Whatsapp saya di 012-6753078. Salam perkenalan juga dari saya. :-)

Vitamin C... Supplemen harian KESUKAAN saya :-)

Post a Comment

 
Top