0
Teks : Wan Syahida Kahar

Saje nak share.. Saya start rajin belajar makan Vit C jenis Sustained Release ni sejak selepas bersalinkan Ameer dulu. Buah oren pun saya makan. Setiap hari waktu lunch n dinner. Tujuan saya nak makan adalah sebab nak luka dalaman dan luaran semua lekas sembuh.. Lagipun Vit C yang Klinik kesihatan ibu & anak bagi dah habis... 

 Dah sebotol ada 180 bijik.. Sehari perlu makan satu je.. So sampai Ameer dah 6 bulan sekarang pun still duk ada lagi n tak habis-habis tablets Vit C saya ni. Jadi saya nak cakap yang Vit C ni jimat dan murah sebenarnya jika kita nakkan nutrien Vit C yg optimum dan cukup setiap hari.. Dan ia jenis sustained release yang bermaksud khasiat Vit C tu dilepaskan sejam demi sejam.. Bukan terbazir ke dalam urine. Jadi setiap masa kita dapat khasiat tu terutamanya orang lepas bersalin macam saya ni yang memang perlu cepat sembuh dan sebaiknya nak sentiasa elak selsema... Alhamdulillah saya memang puas hati sebab luka jahitan lekas sembuh.. 

 Lagi satu pengalaman best saya dengan Vit C ni nak cerita.. Saya pernah batuk-batuk sebab gatal gi minum air batu kat kedai makan masa kat Langkawi.. Dah tu batuk la bila balik KL. Kebetulan mak saya pun batuk-batuk kat Bangi.. Sebab musim kot. Hujan panas hujan panas. Kat Bangi saya makan sekali Ubat Batuk Breacol milik mak saya sekali sekala (ada la 2 kali je kot). Yang beza antara saya ngan mak adalah saya consume Vit C everyday sedangkan mak tak consume. Bila balik KL saya tak makan satu apa pun ubat batuk. Hanya Vit C ni je setiap hari. Bila balik semula ke Bangi minggu lain, mak masih batuk dan saya dah sembuh tanpa ubat batuk... Alhamdulillah sembuh dengan mudah dengan izin Allah. Mak pula makan breacol tapi tak berjaya sembuh lagi... Mak akhirnya sembuh tapi dia amik masa yg lebih lama.

 Jadi, tu la bestnya bila kita rajin makan Vitamin C.. Especially yang jenis Sustained Release ni.. Sekarang, mak saya pun makan.. Ayah, abang, kakak, semua pun dah start makan... Alhamdulillah sekarang saya dapat encourage semua ahli keluarga amalkan supplemen yang sihat nie... 


 Bulan ni last harga murah Vit C yer.. Ruginya kalau tak letak satu di rumah untuk semua ahli keluarga makan... Tak perlu makan ubat selsema atau ubat batuk lagi... Vit C kan ada. Dapat menjauhkan drpd mudah terjangkit lagi. 

 ~ Mencegah itu kan lebih baik daripada mengubati? 
==
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
wsyahida@yahoo.com
012-6753078 (SMS/Whatsapp)
Facebook : Wan Syahida Kahar
Instagram : @shye_healthnutrition

Post a Comment

 
Top