0
Teks : Wan Syahida Kahar

Assalamualaikum.

Apa khabar para pembaca saya sekalian? Saya doakan semuanya sentiasa berada dalam lindungan rahmat Allah SWT. Sesuai dengan niche blog saya yang suka berkongsi tentang dunia anak-anak kecil dan pendidikan mereka, kali ini saya ingin perkenalkan makanan tambahan yang terbaik buat anak-anak yang berusia dalam lingkungan 2-3 tahun ke atas!
Kalau dahulu saya hanya pernah kongsikan mengenai Vitamin C Chewables yang sesuai untuk kanak-kanak, kali ini saya ingin perkenalkan multivitamin dan multimineral baru yang diperkenalkan oleh Shaklee yang boleh dikunyah dan dihisap sahaja macam Vitamin C Chewables iaitu Vita-Lea Chewables for Children.

Inilah dia! :-)

Vita-Lea for Children dengan formula yang diperbaharui!

Sebenarnya tak berapa baru. Dulu dah pernah ada. Hanya sepanjang tahun 2014 tak ada kerana Shaklee baru saja mengformulasikan Vita-Lea for Children yang baru dan yang lebih baik berbanding keluaran terdahulu.

Ia baru sahaja diperkenalkan pada awal bulan Januari 2015 baru-baru ini dan terus ada promosi Beli 3 Percuma 1. Alhamdulillah. Dapatlah kita berikan kepada anak-anak kita yang TAK DINAFIKAN tak cukup nutrisi mereka. Promosi pada bulan Januari ini telah pun disambung ke bulan Februari 2015 dan anda masih berpeluang untuk mendapatkannya pada harga promo! Jadi jangan lepaskan peluang ;-)

Promosi Februari 2015

Penting ke sebenarnya nak bagi multivitamin kepada anak-anak? 

Pada zaman yang kian moden dan sibuk ini, YA SANGAT-SANGAT. Lebih-lebih lagi sekiranya anda seorang ibu yang sibuk dan bekerjaya, tentu anda tak sempat pun nak bekalkan anak dengan sebegitu banyak makanan yang cukup nutrisi lengkapnya setiap hari, kan? Balik rumah setelah bekerja pun, anda tak sempat nak memasak hidangan yang sihat sepenuhnya dengan kuantiti yang mencukupkan nutrisi anak, semuanya disiapkan dengan secepat yang mungkin.

Boleh ke anak makan banyak ni? Kita sendiri pun tak boleh :-(

Jangankan anda yang bekerjaya, saya yang surirumah sendiri pun tak mampu untuk melakukannya. Anak saya sendiri bukannya minat nak makan buah-buahan dan sayur-sayuran serta makanan berprotein yang lengkap setiap hari. Dah namanya budak-budak, mereka akan hanya makan apa yang mereka suka dan mahu makan. Anak saya, setiap hari makan nasi dengan ayam goreng. Boleh lah makan buah-buahan. Tapi cukupkah nutrisi mereka? 

Mari kita lihat apa yang sepatutnya anak-anak kita makan setiap hari...

Untuk mendapatkan khasiat di dalam Vita-Lea for Children, anak anda perlu memakan semua yang terdapat di dalam gambar ini.
Semua ini? Wah banyaknya! Langsung tak mampu.

Apabila anak kita kurang nutrisi, badan pun lemah dan kurus. Tak cergas. Padahal kecergasan badan serta kesihatan badan itu sangat penting kerana mereka sedang membesar dan perlu ke sekolah dengan minda yang aktif serta badan yang sihat. Jika badan tidak cukup nutrisi, mulalah imun badan menjadi lemah dan mudah dijangkiti penyakit selsema, batuk dan demam. Terpaksa ambil cuti sakit dan terpaksalah ponteng sekolah. Jika makin teruk kondisinya, perlu memasuki wad dan mendapatkan rawatan. Anda juga yang terpaksa mengambil cuti untuk menjaga anak. Prestasi kerja juga terganggu. Kelas anak-anak juga terganggu.

Kalaupun ada GL dan insurans company anda boleh sponsor kos rawatan, tapi masa juga banyak dihabiskan. Anak anda juga terpaksa melalui kesengsaraan kesakitan dan mengambil banyak ubat-ubatan yang berasaskan dadah. Ubat tahan sakit, Panadol dan lain-lain. Jika kerap diambil, apakah kesan jangka masa panjang mereka? Sangat kasihan sebenarnya jika anak-anak kita terpaksa bergantung kepada ubat dan selalu kena makan ubat. Anak pun bukannya suka makan ubat. Dah satu hal kita nak pujuk mereka makan ubat. Adui...

Oleh sebab itulah, amat penting untuk ibu bapa seperti kita mengambil berat tentang nutrisi anak-anak kita dan berusaha melengkapkannya. Dengan adanya multivitamin ini, kita boleh menarik nafas lega kerana multivitamin untuk kanak-kanak ini mampu melengkapkan (bukan menggantikan) keperluan seharian nutrisi anak-anak kita

Apa yang anak anda perolehi sekiranya mengambil Vita-Lea for Children ini?

Vita-Lea for children ini mengandungi 18 jenis vitamin dan nutrien penting yang diperlukan oleh anak-anak membesar

Apakah kelebihan Vita-Lea for Children ini?

Kelebihan formula baru Vita-Lea for children berbanding keluaran sebelumnya. Untuk kesan yang lebih baik, boleh ambil 2 biji setiap hari.
Tapi kenapa mesti ambil multivitamin milik Shaklee ini?

Selain daripada sumber-sumbernya yang semulajadi dan dijamin selamat, berikut adalah perbandingan di antara multivitamin Vita-Lea for Children Shaklee dengan jenama-jenama yang lain.

Lihat. Sangatlah baik berbanding dengan yang lain.
Istimewanya multivitamin keluaran Shaklee ini adalah ia bebas daripada mengandungi sebarang pewarna, perisa, pengawet dan pemanis tiruan. Ia mempunyai perisa anggur yang sedap dan pasti disukai kanak-kanak. Yang paling penting adalah ia 100% SEMULAJADI dan GLUTEN FREE.

Selain itu, ia mengandungi pemanis yang semulajadi dan selamat iaitu Xylitol. Maka ia tidak akan mengundang kaviti ke atas gigi dan ia baik untuk kesihatan gigi. Jadi ia selamat untuk dikunyah-kunyah, dikemam dan dihisap oleh anak-anak. Berbanding dengan gula-gula dan lolipop yang langsung tidak berkhasiat malah mengandungi banyak kandungan gula dan merosakkan gigi sahaja.

Khasiat dah menarik. Harganya pula? Ada promosi beli 3 percuma 1. Kalau anda mahukan hanya sebotol, anda juga masih boleh dapatkannya pada harga promosi dan lebih menjimatkan. Caranya, anda boleh hubungi saya. Tapi dah tentu beli lebih daripada satu adalah lebih baik kerana anda boleh simpan untuk kegunaan bulan-bulan yang seterusnya. Boleh juga berkongsi dengan ahli keluarga yang lain. Lagi-lagi kalau anak anda ramai, lagi bagus beli banyak terus. Setiap botol Vita-Lea for Children ini mengandungi 60 biji. Tahan la 2 bulan sekiranya anda berikan anak anda makan sebiji sahaja sehari. Tapi kalau anak dah suka sangat, mahunya tak sampai 2 bulan dah habis ;-).

Jadi, sila 'grab' promosi ini ya!

Alhamdulillah, sekarang dah lebih lengkap Set Kanak-kanak dengan gabungan Omega Guard, Meal Shakes, Vitamin C Chewables dan juga Vita-Lea for Children.
Set Lengkap Kanak-kanak Sihat & Pintar : Omega Guard, Chewable Vita-C Plus, Meal Shakes dan Vita-Lea for Children

Anda berminat untuk memberikan yang terbaik untuk kesihatan dan tumbesaran anak-anak juga? Hubungi saya ya di 012-6753078. Insya Allah saya sedia membantu. Mungkin anda tak cukup bajet. Saya juga boleh membantu.

Atau ingin menjadi ahli Shaklee terus untuk menikmati harga ahli yang jauh lebih menjimatkan?
Seorang pengedar Shaklee juga yang perlu bantu daftarkan anda. Anda hanya perlu membayar yuran keahlian pendaftaran sebanyak RM75 seumur hidup (RM65 + RM10 untuk kos penghantaran membership kit). Jadi, hubungi saya terus untuk saya bantu daftarkan keahlian anda untuk seumur hidup. Saya sedia membantu :-).

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
wsyahida@yahoo.com
012-6753078 (SMS/Whatsapp)
Facebook : Wan Syahida Kahar
Instagram : @shye_healthnutrition

Post a Comment

 
Top