0
Teks : Wan Syahida Kahar

Bismillah..

Semalam saya telah membeli senaskhah majalah RAPI keluaran Karangkraf edaran Januari 2015. Tergerak hati untuk membeli majalah Rapi pula sebab cita-cita selepas ini, sepanjang tahun 2015 ini adalah untuk menyihatkan badan dan mengekalkan kecantikan! Saja nak refresh otak dengan bahan-bahan bacaan seperti ini. Tambahan pula usia saya pun dah 30 tahun, saya seorang isteri, seorang ibu dan saya sudah pun menjadi ibu kepada dua orang anak. Dah tiba masanya untuk saya mengambil lebih berat tentang kesihatan tubuh badan saya dan makin sedar untuk lebih menjaga kecantikan sementalah umur yang dah semakin berusia, kan....Tambahan lagi, saya ibu yang menyusu badan secara sepenuhnya untuk anak saya yang kini baru berusia 7 bulan. Jadi sekiranya saya jatuh sakit atau tidak mampu untuk menyusu, alangkah sedihnya!!! Nak tak nak, saya WAJIB menjaga kesihatan dan tak boleh BERKIRA lagi.

Antara yang menarik minat saya untuk membeli keluaran Januari 2015 ini adalah kerana isu utamanya mengenai 'Kekal Muda dengan Kolagen'. Sejak kebelakangan ini, selalu sangat terlintas di newsfeed Facebook dengan produk-produk kolagen ni. Produk kolagen dah makin menjadi trend pula di kalangan wanita Malaysia yang nak usaha cantik dari dalam dan nak dapatkan kulit muka halus, licin, berseri, pinkish dan flawless. Kebanyakan produk kolagen pun dah siap ada Artis-artis atau personaliti yang terkenal untuk menjadi duta. Melihatkan permintaan pun tinggi. Untung la orang-orang yang menjadi agen dan berniaga produk kolagen ni. Tapi kan, kalau anda betul-betul inginkan kulit muka cantik dan flawless, anda pasti ke produk kolagen yang anda ambil itu SELAMAT dan BENAR-BENAR DIYAKINI? Anda tahu ke sumber kolagen yang mereka ambil? Bagaimana prosesnya? Adakah ia HALAL? Dan adakah ia tidak memberikan sebarang alahan? Dan adakah ia betul-betul baik untuk jangka masa PANJANG?

Berikut Tips Memilih Kolagen yang tertulis dalam segmen Kekal Muda dengan Kolagen dalam majalah Rapi keluaran Januari 2015 ini. Saya kongsikan ya untuk manfaat kita dan para pembaca saya :

1) Kolagen adalah sejenis protein yang mempunyai struktur besar dan tidak boleh diserap begitu sahaja. Kolagen biasa yang diambil melalui oral akan diuraikan kepada molekul asid amino untuk membentuk struktur kolagen dalam darah. Justeri, penting untuk memilih kolagen yang mempunyai struktur yang halus.

2) Terdapat lebih 20 jenis kolagen yang terbentuk di dalam badan. Kolagen untuk kulit, sendi, tulang dan organ dalaman. Kolagen daripada sumber lembu hanya memberi kebaikan untuk sendi dan bukan untuk kecantikan. Sumber kolagen daripada sumber marin membantu menjaga kecantikan dan kesihatan dalaman.

3) Ada dua sumber utama kolagen iaitu Bovine derived collagen dan Marine derived collagen. Kolagen yang dihasilkan daripada sumber marin (sumber laut dalam) adalah 60 peratus lebih asli daripada Bovine kolage (lembu).

4) Rata-rata saiz kolagen di pasaran adalah di antara 2000 hingga 5000 dalton. Saiz kolagen yang lebih kecil adalah lebih bagus dengan penyerapan yang optimum serta kesan yang lebih cepat. Namun penghasilan saiz kolagen yang kecil adalah lebih mahal dan secara tidak langsung menyebabkan kolagen yang mempunyai saiz yang kecil berharga agak mahal.

5) Pastikan setiap kolagen mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic kerana fungsinya adalah untuk mengikat kolagen dengan serat elastin.

6) Kolagen yang ada di pasaran sekarang kebanyakannya mengandungi kolagen untuk sendi dan meremajakan kulit. Pastikan ianya diadun bersama marin kolagen bagi mendapatkan kolagen yang berkualiti.

7) Mengandungi antioksida yang tinggi bagi mengurangkan proses penuaan dan mengawal kulit dari sinaran UV.

8) Lebih baik pilih dalam bentuk makanan dari disuntik untuk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan.

9) Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

10) Kolagen juga penting bukan sahaja untuk kekal cantik tapi kesihatan sendi juga perlu dijaga. Dengan adanya kandungan glucosamine, kunci utama untuk mendapat sendi yang sihat.

11) Badan manusia memerlukan empat hingga lima gram setiap hari bagi mengekalkan bahan bina yang mencukupi untu kegunaan badan. Jumlah pengambilan yang betul dapat memastikan kolagen yang diambil benar-benar berkesan.

Haa... setelah saya membaca kesemua Tips Memilih Kolagen dalam majalah Rapi ini, saya perasan yang kesemua tips ini menepati Collagen Powder Shaklee. Patutlah Shaklee punya kolagen jauh lebih mahal berbanding kolagen-kolagen biasa yang terdapat di pasaran. Mula-mula saya hairan juga kenapa yang mahal sangat. Dan yang paling istimewanya dengan Collagen Powder Shaklee ini, ia mempunyai molekul yang sangat ringan iaitu kira-kira 1000 Dalton per molekul. Berbanding dengan kolagen di pasaran yang molekulnya besar dan kurang memberikan kesan kerana sukar diserap oleh tubuh badan. 

Serbuk Collagen Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang paling premium selepas Vivix. Ia merupakan produk kolagen terbaik dan berkualiti tinggi serta tulen yang mengandungi 4000mg RSS (Red Snapper Scale atau Sisik Ikan Merah) dan bukannya diperbuat daripada kolagen seperti produk-produk lain seperti gamat, lembu, Yak, rumpai laut, jagung atau daripada plasenta tetapi daripada sisik ikan merah yang lasak, mahal dan berkualiti tinggi. 

Collagen Shaklee juga ada probiotic di dalamnya yang membantu penyerapan maksimum di dalam usus. Ditambah lagi dengan Vitamin C dan B-Complex.


Hebat tak hebat Collagen Powder daripada Shaklee ni?

Tapi malangnya, Shaklee dah tak keluarkan Collagen Powder mulai tahun ini kerana diberhentikan produksinya buat sementara waktu. Jualannya yang terakhir adalah pada Disember 2014 yang lalu dan ada promosi pada waktu itu. Sempat saya belikan sampai 4 kotak (dengan Buy 3 Free 1) Collagen Powder Shaklee untuk mak saya.

Tapi jangan bimbang! Sebab Collagen Powder Shaklee ini adalah produk Shaklee paling premium yang kedua SELEPAS Vivix. Tak ada lagi yang boleh melawan Vivix. Dan sekarang memang sedang ada promosi Vivix!!! Buy 6 Free 1 tau.. Jadi bagi anda yang SANGAT SANGAT inginkan muka cantik bersih gorgeous dan WOWWW gitu, takpe kalau tak dapat nak dapatkan Collagen Powder Shaklee sebab VIVIX lebih PREMIUM dan TERBAIK daripada Collagen Powder

Vivix adalah tonik ajaib yang kaya dengan anti-penuaan dan anti-oksidan daripada bahan-bahan semulajadi. Vivix berupaya menghalang penuaan daripada peringkat SELULAR, bermakna jauh hingga ke peringkat paling kecil iaitu ke peringkat sel-sel.

Vivix menghalang Penuaan Celular

Hasil kajian formula semulajadi Vivix yang mengandungi campuran unik polyphenol menunjukkan impak positif ke atas keempat-empat mekanisma penuaan selular.
  1. Melindungi dan memperbaiki selular DNA
  2. Melambatkan Genetic Regulators yang mana akan melambatkan proses penuaan selular
  3. Menggalakkan biogenesis mitokondrial dengan meningkatkan penghasilan tenaga dari dalam sel
  4. Polyphenol dalam Vivix adalah 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol dalam proses penghasilan protein AGE.
Kenapa Perlukan Vivix?
  • Baik untuk kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
  • Kesihatan otak
  • Meningkatkan imuniti badan
  • Baik untuk kesihatan sendi-sendi badan
  • Menggalakkan ketahanan sel lebih lama
  • Membantu meningkatkan tenaga selular sel
  • Meningkatkan kesihatan tubuh badan
  • Menyokong penyampaian antioksidan dalam badan
Vivix dihasilkan daripada 4 tumbuhan semulajadi :

1) Anggur Muscadine : Satu satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom untuk manfaat kesihatan. Mampu menghentikan tindakbalas kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria. Mengandungi 40 kali ganda Polyphenol yang terdapat dalam red wine yang terbukti baik untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan kadar gula dalam badan dan melambatkan proses penuaan.

2) Elderberry : Sangat popular di Eropah dan Amerika Utara bagi pengubatan tradisional (terbukti untuk merawat flu/selsema).
  •         Tinggi kandungan Vitamin C . Baik untuk merawat infeksi virus dan bakteria.
  •         Mampu mengubat dan mencegah kanser kerana kandungan antioksidan yang tinggi.
  •         Meningkatkan ketahanan tubuh dan sangat membantu dalam rawatan AIDS dan kanser.
  •         Mampu menurunkan kadar kolestrol
  •         Membantu mencegah dan merawat diabetes
  •         Meningkatkan kesihatan jantung dan buah pinggang.
3) Purple Carrot: Sumber terbaik Vitamin A dan carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Bertindak sebagai antioksidan yang terbaik.

4) Polygonum Cuspidatum (japan knotweed) : Tumbuhan yang berasal dari Asia, dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Kandungan Resveratrol yang tinggi dapat digunakan bagi penghasilan supplement anti-penuaan. Ujian menunjukkan Resveratrol dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan risiko penyakit jantung.


Vivix adalah 100% semulajadi
  • Tiada pewarna tiruan
  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada bahan pengawet
Kebaikan Vivix

Memperbaiki DNA yang rosak setiap hari yang mana salah satu penyebabnya adalah dari radikal bebas. Apabila DNA mengalami kerosakan, ini akan menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. Dengan Vivix, ia akan membantu melambatkan proses penuaan dengan melindungi tubuh kita dari cepat rosak. Sebagai contoh, seseorang yang menjalanai rawatan kemoterapi bagi memulihkan kanser boleh mengambil Vivix bagi membantu mempercepatkan pemulihan sel tubuh yang telah rosak.

Apabila semakin meningkat umur, tubuh kita akan lebih banyak terdedah kepada risiko penuaan akibat sel badan yang kehilangan tenaga.Vivix membantu menguatkan sel dalam badan untuk menghasilkan tenaga dan membantu memperlahankan proses penuaan.

Apabila semakin tua, kecerdasan otak dan kecergasan badan semakin merosot. Tubuh badan akan mula merasa lenguh dan tidak bermaya. DenganVivix, ia dapat membantu badan menjadi lebih cegas dan otak lebih cerdas dan sekaligus membantu mengembalikan keremajaan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Di antara Testimoni-testimoni yang hebat, hasil mencuba Vivix.



Cantik kan selepas makan Vivix?




Ayu Raudhah pun makan Vivix



Vivix memang terbaik untuk mencegah penuaan dan membuatkan kulit wajah nampak 25 tahun lebih muda.




 Tagline Vivix Shaklee adalah 'Look 25 years younger, and live 25 years longer'!

Jadi bukan sahaja untuk penyakit kronik, yang nak nampak lebih muda dan flawless pun boleh dengan Vivix malah memang terbukti cantik. 


Untuk pengetahuan lebih lanjut dan untuk order, boleh hubungi saya di:

SMS/Whatsapp : 012-6753078
PM saya di FB : www.facebook.com/wansyahida

Saya menjanjikan harga yang terbaik dan full consultation as well InsyaAllah. Repeat customers will forever be my regular customers :-)

Bulan Januari 2015 ada promosi VIVIX, BUY 6 FREE 1 !! Jadi, kalau anda nak dapatkan VIVIX pada harga yang termurah, inilah masanya :-). Hubungi saya untuk mendapatkan harga kasih sayang :-)
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
wsyahida@yahoo.com
012-6753078 (SMS/Whatsapp)
Facebook : Wan Syahida Kahar
Instagram : @shye_healthnutrition


Post a Comment

 
Top