0
Teks : Wan Syahida Kahar

Bulan ni, saya banyak membaca tentang Vivix... Sebuah tonik sirap yang merupakan supplemen anti-oksidan, anti-penuaan dan anti-kanser yang terbukti berkesan memulihkan pelbagai jenis penyakit di dunia... MasyaAllah. Besarnya ilmu Allah itu... Dan MasyaAllah lagi, apabila ada segolongan saintis yang berjaya menemui semua khasiat alam semulajadi ini, dan memformulasikan Vivix bagi memudahkan kita semua mendapatkan manfaatnya.. Semuanya dengan ILMU ALLAH. Manusia hanya meminjam dan mencarinya sahaja... Dan apabila dah ditemui, apakah kewajipan kita pula? Ya, kita wajib menjaga kesihatan, dan wajib BERIKHTIAR mencari penawar dengan ILMU dan CIPTAAN ALLAH. 

SubhanaLlah saya rasa, kalau Shaklee dapat masukkan keajaiban Habbatussauda ke dalam produk-produk dia, lagi marvellous kan? Tapi macam saya kata, Ilmu Allah tu LUAS... Tak tercapai dek fikiran. Banyak sangat khasiat alam semulajadi dalam dunia ni untuk kita gunakan... Bukannya terhad madu dan habbatussauda je. Tak begitu? Yang tegar mengamalkann makanan sunnah, tak ada sape pun menghalang. Even saya pun makan madu, habbatussauda, minyak kelapa dara dan lain-lain. Tidak ada masalah pun.

Kini ada pula Vivix yang dah berjaya membantu ramai pesakit.... Terutamanya pesakit kronik seperti kanser, diabetis, darah tinggi, kerosakan ginjal, sakit tulang belakang, sakit sendi, malah AIDS.

Saya ada Uncle, Aunty yang menderita sakit-sakit seperti sakit lutut, diabetis, slipped disc dan lain-lain. Hasil pencarian dan pembacaan saya, Vivix juga boleh membantu memulihkan sakit-sakit ni. Jadi, setelah saya menjumpai Vivix dan dah menjadi ahli Shaklee, takkan saya nak tengok je mereka tercari-cari supplemen yang baik untuk mereka kan? Sudah saya perkenalkan Vivix.. dan mereka teruja nak mencuba.

Lebih-lebih lagi ada PROMO Vivix pada bulan Januari 2015 ni.

Beli 6 Vivix, PERCUMA 1 Vivix dan PERCUMA KEAHLIAN.

Beli 2 Vivix, dapat 5% diskaun dan PERCUMA KEAHLIAN.

Ada seorang aunty saya dah berminat nak terus ambil offer beli 2 Vivix dan terus menjadi ahli secara percuma. Tak perlu suruh-suruh kerana dia sendiri yang ada kesedaran dan dia sendiri yang nak lebih sihat untuk diri dia dan Uncle. Sometimes bila usia dah tua, baru kita akan lebih OPEN dengan semua ni dan tak kisah berbelanja ke atasnya sebab kita akan lebih menghargai kesihatan apabila usia kita semakin meningkat. PERCAYALAH. Dan untuk menjumpai golongan muda yang lebih CONCERN akan kesihatan memang sukar.

Tak perlu saya explain kat dia lebih-lebih.. Dia sendiri yang mencari info lebih lanjut mengenai Vivix. Malah dia yang lagi faham tentang Vivix ni daripada saya :-D. Katanya Oprah Winfrey pun APPROVE produk-produk Shaklee... Dan Gold Medalists dalam SPORTS pun consume Shaklee untuk berada dalam TOP-FORM dalam aktiviti SPORTS. Dan Vivix adalah supplemen semulajadi Number 1 di US dan di dunia.

Tu lah kan. Kalau produk tu dah tersedia bagus, tak payah pun kita suruh-suruh beli. Dia sendiri yang ingin menjadi sihat kerana menderita sakit-sakit, jadi dia sendiri yang berusaha mencari pemahaman lebih lanjut tentang produk ini.

Telah terbukti tau...

Untuk faham mekanisme di sebalik Vivix yang special ni, mari baca yang berikut...

Bagimanakah Proses Penuaan Terjadi?

Perkataan "PENUAAN" tidak semestinya menunjukkan kita TUA. Dari segi saintifik, proses penuaan sememangnya telah bermula sejak sebelum seseorang itu dewasa lagi, di mana proses penuaan ini akan bermula di peringkat selular.

4 Mekanisma Penuaan Selular

Lumrah kehidupan, penuaan bermula lebih awal dari yang kita jangkaan (di peringkat selular). Kita sebagai manusia tidak mampu menghalangnya daripada terjadi.
  1. Kerosakan DNA : Setiap hari badan kita mengalami kemusnahan berjuta-juta DNA. DNA yang rosak mempengaruhi fungsi dan juga ketahanan sel.
  2. Genetic Regulators: Imbangan dinamik antara kerosakan dan pemulihan sel. Ia akan menentukan sama ada sel ini akan hidup atau mati. 
  3. Kemerosotan Penghasilan Tenaga Selular : Mitokondria dalam sel badan bertindak dalam menghasilkan tenaga bagi sel. Jika efficiency metokondria merosot, fungsi sel juga akan turut merosot.
  4. Protein AGE (Advanced Glycation Endproducts) Terkumpul:  Lebihan protein AGE yang terkumpul ini boleh menyebabkan kerosakan selular yang boleh menjejaskan kelangsungan hidup dan tempoh ketahanan sel.

Namun hasil daripada beberapa kajian, kini ada beberapa faktor yang mampu mempengaruhi kitaran biologi proses penuaan secara positif iaitu dengan pemulihan sel-sel badan secara efektif dan menggalakkan penghasilan kendiri sel badan.

Vivix menghalang Penuaan Celular

Hasil kajian formula semulajadi Vivix yang mengandungi campuran unik polyphenol menunjukkan impak positif ke atas keempat-empat mekanisma penuaan selular.
  1. Melindungi dan memperbaiki selular DNA
  2. Melambatkan Genetic Regulators yang mana akan melambatkan proses penuaan selular
  3. Menggalakkan biogenesis mitokondrial dengan meningkatkan penghasilan tenaga dari dalam sel
  4. Polyphenol dalam Vivix adalah 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol dalam proses penghasilan protein AGE.

Kenapa Perlukan Vivix?
  • Baik untuk kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
  • Kesihatan otak
  • Meningkatkan imuniti badan
  • Baik untuk kesihatan sendi-sendi badan
  • Menggalakkan ketahanan sel lebih lama
  • Membantu meningkatkan tenaga selular sel
  • Meningkatkan kesihatan tubuh badan
  • Menyokong penyampaian antioksidan dalam badan
Vivix dihasilkan daripada 4 tumbuhan semulajadi :

1) Anggur Muscadine : Satu satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom untuk manfaat kesihatan. Mampu menghentikan tindakbalas kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria. Mengandungi 40 kali ganda Polyphenol yang terdapat dalam red wine yang terbukti baik untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan kadar gula dalam badan dan melambatkan proses penuaan.

2) Elderberry : Sangat popular di Eropah dan Amerika Utara bagi pengubatan tradisional (terbukti untuk merawat flu/selsema).
  •         Tinggi kandungan Vitamin C . Baik untuk merawat infeksi virus dan bakteria.
  •         Mampu mengubat dan mencegah kanser kerana kandungan antioksidan yang tinggi.
  •         Meningkatkan ketahanan tubuh dan sangat membantu dalam rawatan AIDS dan kanser.
  •         Mampu menurunkan kadar kolestrol
  •         Membantu mencegah dan merawat diabetes
  •         Meningkatkan kesihatan jantung dan buah pinggang.
3) Purple Carrot: Sumber terbaik Vitamin A dan carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Bertindak sebagai antioksidan yang terbaik.

4) Polygonum Cuspidatum (japan knotweed) : Tumbuhan yang berasal dari Asia, dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Kandungan Resveratrol yang tinggi dapat digunakan bagi penghasilan supplement anti-penuaan. Ujian menunjukkan Resveratrol dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan risiko penyakit jantung.

Vivix adalah 100% semulajadi
  • Tiada pewarna tiruan
  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada bahan pengawet
Kebaikan Vivix

Memperbaiki DNA yang rosak setiap hari yang mana salah satu penyebabnya adalah dari radikal bebas. Apabila DNA mengalami kerosakan, ini akan menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. Dengan Vivix, ia akan membantu melambatkan proses penuaan dengan melindungi tubuh kita dari cepat rosak. Sebagai contoh, seseorang yang menjalanai rawatan kemoterapi bagi memulihkan kanser boleh mengambil Vivix bagi membantu mempercepatkan pemulihan sel tubuh yang telah rosak.

Apabila semakin meningkat umur, tubuh kita akan lebih banyak terdedah kepada risiko penuaan akibat sel badan yang kehilangan tenaga.Vivix membantu menguatkan sel dalam badan untuk menghasilkan tenaga dan membantu memperlahankan proses penuaan.

Apabila semakin tua, kecerdasan otak dan kecergasan badan semakin merosot. Tubuh badan akan mula merasa lenguh dan tidak bermaya. DenganVivix, ia dapat membantu badan menjadi lebih cegas dan otak lebih cerdas dan sekaligus membantu mengembalikan keremajaan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Di antara Testimoni-testimoni yang hebat, hasil mencuba Vivix.




Untuk pengetahuan lebih lanjut dan untuk order, boleh hubungi saya di:

SMS/Whatsapp : 012-6753078
PM saya di FB : www.facebook.com/wansyahida

Saya menjanjikan harga yang terbaik dan full consultation as well InsyaAllah. Repeat customers will forever be my regular customers :-)

Bulan Januari 2015 ada promosi VIVIX, BUY 6 FREE 1 !! Jadi, kalau anda nak dapatkan VIVIX pada harga yang termurah, inilah masanya :-). Hubungi saya untuk mendapatkan harga kasih sayang :-)
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
wsyahida@yahoo.com
012-6753078 (SMS/Whatsapp)
Facebook : Wan Syahida Kahar
Instagram : @shye_healthnutrition

Post a Comment

 
Top